Pariul

Sustinem cu totii ca suntem vai de capul nostru cand e sa ne comparam cu alte natii. Nivelul campionatului national, indiferent care ar fi el, e sub nivelul oricarei regionale din alta tara. Fie ea si Burkina Faso. A venit Simone Campedelli la Sibiu si daca nu facea pana si nu incasa penalizare ii batea pe toti. Si pe Szabo si pe Porcisteanu si pe Marisca. Chiar daca acesti trei asi ar fi ajuns la final cu bine. Si zic asi fara sa-i iau la misto.

 

 

Evident ca imediat vine raspunsul omniprezent “ Dar tu stii ce masina e aia? E un mini-wrc”. De fiecare data cand cineva cu o masina tare e batut de unul cu o masina mai putin potenta explicatia e “dar tu stii ce are ala pe masina?”. Ori are craboti, ori are nu stiu ce suspensie, ori gume noi, ceva are care sa-l faca pe “looser” sau pe sustinatorul acestuia sa nu se impuste de rusine. Daca nici unul din argumentele cu vreo piesa nu sta in picioare atunci vine raspunsul la care nu mai ai nici o replica: “Da, dar ala e nebun”. Gata, nu mai ai ce sa spui.

 

 

Acum vine raliul de la Arad unde hoarde de unguri vor cotropi pamantul romanesc. Cu masini comparabile cu cele din campionatul nostru. Si marea intrebare e daca la final, va reusi vreun roman sa urce pe primele locuri sau sunt ungurii toti nebuni? Daca as face un pariu as zice ca romanii vor incasa bataie. Chiar si cu sutele de recunoasteri pe care le fac in “afara regulamentului”. Daca o sa am dreptate o sa spun “V-am zis”. Daca se va dovedi ca le tinem piept, macar pierd in favoarea noastra. It’s a win-win situation. Atat am vrut sa zic.

6 thoughts on “Pariul”

  1. Si eu cred ca pilotii maghiari vor bate rau pe pilotii romani, in primul rand fiindca ei au un sistem tip piramida, unde trebuie sa faci fata a mai multor clase rand pe rand ca sa ajungi sa concurezi in top (vezi ca au Liga I si II), in al doilea rand Spitzmuller -pilotul care a facut furori anul trecut in CNR, fiind mai bun decat mult temutul Gergo Szabo – a batut pilotii roman cand nu a avut probleme technice si el nu este momentan pe o pozitie pe podium, deci sunt piloti si mai buni decat el. Oricum va fi o cursa fantastica, pacat ca nu pot sa fiu prezent si eu acolo, dar voi fii "cu ochii lipiti pe ecran" si o sa urmaresc raliul.

  2. or fi buni, dar regulamentele sunt mai facultative decat in Romania, dovada fiind excluderile dinainte de Arad, fix ale liderului campionatului. Recunoasterile “fara numar” si masinile “impinse” peste limitele regulamentare sunt la ordinea zilei in Ungaria…

  3. Popescu …iti scrie o poreasca :" facultativ" nu are grad de comparatie!!! In rest sunt de acord cu tine!!!

  4. Total gresit,aici nu e vorba de o miuță unde fiecare vine cu șortu si papucii de acasa,ci e vorba de automobilism (ciudat cum de tratezi subiectul atat de superficial,cand tocmai tu te plangi de diferite lipsuri) unde ca sa fii cel mai bun trebuie sa se imbine un cumul de factori si sa ai temele facute exemplar shiar si linia trasa la caiet !
    Asa ca as fi curios cati piloti romani au parte de un tehnician adevarat,sau macar de o echipa tehnica solida cu "masterul" facut pe masina ce o repara,ca sa putem emite pretentii de zmei !

Comments are closed.