Inca un DS3 R3 ia startul in Citroën Racing Trophy Romania

Dupa participarea lui Simone Campedelli ca invitat special la Raliul Sibiului 2011, in etapa de la Arad va lua startul si echipajul Krozser Menyhert/Lovay Miklos pe un Citroën DS3 R3. Pilotul maghiar Krozser Menyhert se va lupta alaturi de Ekaterina Stratieva, Vlad Cosma, Norbert Bereczki si Tihomir Stratiev pentru premii in valoare totala de 6.800 Euro.

Dupa patru victorii consecutive pentru pilotii Citroën in acest sezon obiectivul pentru Arad este acelasi pentru toti piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania: victoria in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti. In etapa de la Arad, in afara pilotilor care au concurat pana acum in Citroën Racing Trophy Romania, va lua startul si echipajul maghiar Krozser Menyhert/Lovay Miklos pe un Citroën DS3 R3. „Raliul Aradului este o premiera pentru noi si vom merge in ambele campionate. Sunt sigur ca va fi o lupta interesanta cu pilotii din Romania si abia astept aceasta confruntare”, a spus Krozser Menyhert.

 

Cu doua victorii in clasamentul masinilor cu doua roti motrice, Norbert Bereczki ramane cel mai bun pilot din Citroën Racing Trophy Romania dupa etapa de la Sibiu. „Raliul Aradului este unul foarte special pentru mine. Anul trecut am concurat pentru prima oara aici si mi-a placut foarte mult. Dupa ce am aflat de proiectul Citroën Racing Trophy Romania a fost foarte clar ca vom merge tot sezonul 2011 in Romania. Pentru noi aceasta este practic cursa de casa si speram sa obtinem un rezultat cat mai bun”, a spus Norbert Bereczki, castigatorul etapelor de la Brasov si Targu Mures.

 

Vlad Cosma vine la Arad dupa o serie de rezultate excelente atat in campionatul intern cat si in competitiile internationale pe care spera sa o continue si pe macadamul de la Arad. „Chiar daca am avut parte de aproape o luna de pauza, ne-am dezmortit si suntem nerabdatori sa luam startul. La Sibiu ne-am reacomodat repede cu suprafatata mea favorita si am avut o evolutie buna, acum venim la Arad, un raliu mult mai rapid, foarte hotarati sa ne batem pentru prima pozitie in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti. Probele de aici se potrivesc mai bine si micului nostru C2 fiind mult mai placute pentru pilotaj. Sper sa nu avem probleme si sunt sigur ca va fi o lupta frumoasa pe tot parcursul raliului cu colegii nostrii din Citroën Racing Trophy”, a spus Vlad Cosma, care din aceasta etapa il va avea ca si copilot pe Gabi Lazar.

 

Dupa ce a trecut peste cel mai dificil test pe macadam, Tihomir Stratiev este pregatit pentru noi provocari in Citroën Racing Trophy Romania. „Au inceput sa-mi placa si raliurile pe macadam. La Sibiu a fost foarte greu, dar am invatat multe acolo. Campionatul din Romania este plin de provocari si imi pare foarte bine ca am luat decizia de a concura aici. Urmeaza o etapa pe macadam despre care nu stim foarte multe, dar aceasta a fost situatia cu toate cursele de pana acum. Voi incerca sa-mi intru cat mai repede in ritm si sper sa obtin un rezultat cat mai bun”, a spus Tihomir Stratiev.

 

Raliul Aradului este o cursa complet noua si pentru Ekaterina Stratieva dar spre deosebire de etapa de la Sibiu aici va putea folosi suspensia noua de macadam. „Sunt sigura ca masina va sta mult mai bine pe drum cu suspensia noua. Va fi o etapa interesanta cu o concurenta foarte puternica, dar sunt sigura ca putem obtine un rezultat bun”, a spus Ekaterina Stratieva.

 

Raliul  Aradului  se va desfasura in perioada 5 – 6 august 2011. In total sunt programate 11 probe speciale cu o lungime totala de 124,6 km. Startul se va da vineri, 5 august, incepand cu ora 17:00.