Premiul Heineken ca n-ai iesit pe afara. Niciodata!

In motorsport intra doar cei care au o doaga lipsa. Daca nu iti fileaza o lampa stai linistit pe fundul tau si iti cheltui banii pe altceva. Cum ar fi o casa de vacanta sau mobila supermeseriasa in living.  Sau o barca pneumatica cu care sa faci rafting. Cu toate ca si pentru rafting iti trebuie o doaga lipsa.

 

Ma rog, de obicei, cei care debuteaza nu se gandesc la performante. Am zis de obicei. Ci se gandesc doar sa participe. Daca din cand in cand mai pica si cate un podium, e minunat. Daca nu, asta e. Si-au facut damblaua. Totusi, una din putinele recompense care ti se ofera la curse sunt cupele. Si intr-adevar, FRAS a facut in asa fel incat cat mai multi concurenti sa urce pe podium. Si clasele sunt cat de cat gestionate cu atentie.

 

Dintre vanatorii de podiumuri, ma pot numara printre cei mai norocosi. Cu toate ca nu asta am urmarit de-a lungul timpului, am prins gustul. E si normal. E adevarat ca prefer un podium la 2 roti motrice din an in paste decat la diesel in fiecare etapa.

 

Si de fiecare data cand sunt chemat sa imi colectez cupa la diesel ma gandesc la cei care au facut eforturi mult mai mari ca mine in cursa si pleaca acasa cu mana goala. Si aici am vrut sa ajung. La cei care nu pot spera la podiumuri si totusi vin la curse. Cand te bati cu Andronic, cu Onoriu si cu Radut, nu prea mai ai sanse sa urci pe podium daca ai un H5. La fel e si cu H3. Si nu numai.

 

Daca te prezinti cu un Oltcit de H1, esti condamnat sa completezi clasamentul general fara ca cineva sa te bage in seama. Si asta nu e drept. Nu e drept sa nu ai nicio sansa sa fii recompensat pentru efortul tau.

 

 

Si propunerea mea a fost urmatoarea. Sa se instituie un trofeu al constantei. In special pentru cei care vin la curse si pleaca cu mana goala. De ce sa nu spere si ei la o rasplata, macar la sfarsitul sezonului? In 2010 am fost doar doua masini care au terminat toate etapele la coasta sau raliu. Amandoua au avut numarul 47. Si ma mandresc foarte mult cu performanta de a fi fost singurul care a terminat toate etapele de coasta. Asa cum si Viorel Ivan cred ca se mandreste cu performanta lui.

 

Desi aveam aceasta propunere cu premierea la sfarsitul campionatului a celor care termina toate etapele, nu am putut sa o spun atat timp cat, practic, imi sustineam propria cauza. Dar acum, la inceput de campionat pot sa o fac.

 

Dragii mei, de ce sa nu vina si Oltcitul, si toate Daciile si Peugeot-urile cu putini cai la fiecare cursa stiind ca daca se claseaza la toate etapele, la finalul sezonului vor fi recompensate la Gala Campionilor. Sa urce langa Giri, langa Hora, langa Nistoran pe o scena unde sunt doar cei care au reusit un sezon fara abandon sau neprezentare.

 

S-ar putea atrage un sponsor pentru acest trofeu. In genul “Trofeul Metabond pentru fiabilitate si constanta”. Sau “Premiul Porsche Bank pentru un sezon fara abandon” s.a.m.d.

 

Credeti ca e o idee buna? Eu da.

 

3 thoughts on “Premiul Heineken ca n-ai iesit pe afara. Niciodata!”

  1. Si daca trofeul se materializeaza si se arunca si niste premii, daca vor aparea piloti care vor merge prudent , doar pentru a nu iesi afara, ca al sf.sezonului sa colecteze ceva? doar pentru e asigurat?

    1. se premiaza cel mai rapid pilot constant si atunci vor da si gaz cu rezerva de a nu face boacana. Intr'adevar se mai poate specula ici-colo,dar ideea in principiu e geniala pt a motiva animatia din mijlocul si coada plutonului

Comments are closed.