Eduard Haikovski va alerga în mondialul de supermoto

Campionul naţional la supermoto, Eduard Haikovsi, s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute în Italia, pe circuitul de la Viterbo, pentru un test de admitere în rândurile echipei oficiale de supermoto Aprilia, PMR H20. Timpii reuşiţi de pilotul arădean i-au mulţumit pe triplul campion mondial de supermoto, francezul Thierry Van den Bosch, şeful acestei echipe luând decizia de a-l accepta pe Eduard, cei doi urmând să alerge sezonul viitor, cot la cot în mondialul de supermoto.

 

Sunt foarte încântat de cele întâmplate, dar şi de faptul că am alergat pe acelaşi circuit cu piloţi precum Davide Gozzini sau Thomas Chareyre, care este campionul mondial en-titre. Nu am putut din punct de vedere tehnic să îmi compar timpii cu ai lor, pentru că se aflau în teste de suspensii, dar am fost doar cu o secundă mai lent decât campionul Italiei la Supermoto, Teo Monticelli, care a evoluat constant pe pistă“, a declarat Eduard Haikovski, care încă se acomodează cu motocicleta sa de concurs, o Aprilia MXV 550. “Singura problemă rămâne sponsorizarea, deoarece am de plătit licenţe, cauciucuri şi o taxă percepută de PMR H20″, a mai precizat Haikovski.

 

În vârstă de 26 de ani, arădeanul a început relativ târziu activitatea competiţională, în 2004, alergând pentru prima dată la cursele de supermoto de amatori din România.