Dan Gîrtofan – Cel mai greu raliu din viața mea! Sper să-l uit cât mai repede

Echipajul brașovean, Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu (Subaru N15) a terminat pe locul 4 Raliul Tg. Mureș, etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2011. Giri și Miță au avut o evoluție constant bună în cele câteva probe ale raliului, mai ales în condițiile unei vremi care a pus probleme tuturor concurenților, dar au pierdut șansa la un nou loc pe podium chiar pe superspeciala de final, în favoarea lui Bogdan Marișca.

A fost probabil cel mai urât și dificil raliul la care am participat vreodată. Este incredibil ce vreme am putut să prindem. Nu știu, dar parcă e un făcut ca în acest sezon să ningă atât de mult”, a spus Dan Gîrtofan a finalul cursei, după care a făcut o scurtă descriere a parcursului de la Tg. Mureș: Ne-am uitat pe toate site-urile de specialitate și toate spuneau că nu va ploua în după amiaza de sâmbătă, ba nicidecum să ningă. Așa că noi, dar și foarte mulți dintre colegii de curse, am plecat pe slick-uri. Lucru care s-a dovedit a fi unul neinspirat pentru că pe finalul PS2, pe PS3, dar mai ales pe PS4 a fost groaznic. Au fost momente care nu mi-au făcut plăcere să pilotez. Mașina făcea ce vroia ea, acvaplanare, nu știai în ce parte o s-o ia, a fost foarte periculos. Trebuie să spun că, deși au fost șicane pe probe, ele nu au fost amplasate unde trebuie. Pe superspeciala de final nu am vrut să mai risc și acolo am pierdut podiumul. Bogdan a riscat mai mult, i-a ieșit și îl felicit pentru asta. Până la urmă, cred că obiectivul tuturor a fost să lăsăm latura sportivă de-o parte și să ajungem cu bine la sosire. Mă bucur totuși că mașina este în regulă, că nu am avut probleme cu ea și că am reușit să acumulăm puncte importante în clasamentul general. Ca și alți colegi de-ai mei, cred că vrem să uităm cât mai repede de acest raliu, iar, dacă va avea loc și anul viitor, sperăm să se țină cont și de părerea piloților”.  

 

Raliul Tg. Mureș a fost câștigat de Gergo Szabo, urmat de Marco Tempestini și de Bogdan Marișca. Următoarea etapă din CNR Dunlop 2011 este Raliul Clujului, pe 28 și 29 mai.

 

Dan Gîrtofan și Miță Lăzărescu țin să adreseze mulțumiri partenerului principal, Alexandrion Grup România, dar și partenerilor Mobil 1 prin Lubexpert România, BKP, Aro Palace, www.prorallyperformance.ro, www.bursacamerehotel.ro și www.bursabileteavion.ro.

 

Bogdan Popescu

credit foto: simcat.ro