Promotor sau Propneuri

In 32 de curse de coasta, nu am concurat niciodata pe ploaie. Am urcat pe ploaie in antrenamente, in calificari dar niciodata in concurs nu am mers pe ploaie. Si pentru ca eram implicat in niste lupte in clasamente nu vroiam niciodata sa concurez pe ploaie. Imi era frica de cat de incet o sa merg.

 

Pe uscat simt cand masina ma anunta ca ma apropiu de limita. Pe ploaie nu simt asta. Si atunci, ca sa ma duc la siguranta, ma duc foarte incet. Mai era si problema gumelor de ploaie foarte uzate ceea ce nu ma ajuta deloc.

 

Pe de alta parte, prietenul meu Vlad Teodor isi doreste sa concureze pe ploaie de cand il stiu eu. Si nu a avut norocul asta niciodata. Ma simteam aiurea cand il auzeam cu cat entuziasm imi vorbeste despre mersul pe ploaie. Aproape ca ajungea sa ma convinga sa imi doresc si eu ploaia doar sa vad daca imi da o bataie cu ceasul de la gara sau nu.

 

 

Specialistii, adica in general barbatii cu manecile suflecate care stiu sa puna mana pe o cheie franceza, spun ca pilotii se vad cu adevarat pe ploaie. Schumacher a fost un as. A fost. Alonso si Hamilton au impresionat si ei. Titi Aur isi doreste intotdeauna sa ploua. De fapt Titi si-ar dori gheata, bile, rumegus, orice, numai asfalt uscat nu. Si se spune ca pe ploaie conteaza mai putin motorul si puterea ci mana pilotului. Si bineinteles gumele. Ca poti sa fii Puiu Rusu, daca ai slick-uri de uscat, esti pierdut. Bine, daca esti Puiu Rusu, s-ar putea sa-i bati pe toti si pe patru roti dejantate. Patrate.

 

Si acum aud ca la Alba Iulia va ploua tot weekendul. Exact cand am invitat si eu un alt pilot sa se dea cu mine. Sa impartim masina. Ceea ce inseamna ca nu o sa pot sa imi reglez viteza de abordare a virajelor pe ud decat in doua urcari. Asa ca nu am decat trei variante. O sa mi-o iau de la toata lumea, si atunci o sa dau vina pe faptul ca nu am avut decat doua urcari. O sa am un rezultat mediocru si atunci o sa invoc acelasi motiv. Sau o sa merg foarte bine si atunci o sa spun “cu toate ca am avut doar doua urcari, am reusit sa ma mobilizez si sa….”. Stiti voi. Fitze de mare pilot.

 

Nu stiu cat o sa mai pot sa ocolesc ploaia sau sa ma ocoleasca ea pe mine dar as avea si eu o dorinta. Nu se poate sa amanam putin botezul ploii pentru urmatoarele etape? Nu la Alba iulia! Nu vreau sa ma fac de mirul lumii chiar acolo. Nu acum cand o sa fie si camere de filmat!

 

3 thoughts on “Promotor sau Propneuri”

Comments are closed.