Un prieten de departe

In urma cu mai putin de un an s-au nascut “fumurile”. A fost o idée care ar fi trebuit sa prinda contur pe autorally. Intr-un fel e mai bine asa. Pentru ca aici am mai multa libertate decat as fi avut la autorally.

 

La inceput am scris in fiecare zi. Si in felul asta, prin incercare si eroare, mi-au iesit cateva bunicele. Pe urma, romaneste, am rarit-o.  Dar nu am renuntat la ele. Si uite ca s-au facut peste 100 de fumuri. Acesta este al 104-lea. Intr-o vreme, fumurile erau cele mai citite articole de pe motorsportnews. Acum nu mai sunt. Pentru ca intre timp a venit si Vaca in barca cu noi si am simtit cum se inclina totul. Inspre vaca, evident.  Are carisma, are aplomb, are cititori. Si asta face bine acestui mic boutique de motorsport. 

Vaca insa a luat-o incet. Nu s-a aruncat la un program zilnic de postari. L-a sfatuit Mihai. “Nu te arunca cum a facut Mitrasca. Ia-o mai incet!”.Ca si mine, Vaca stie ca nu sa postezi zilnic e o problema. Ci sa il respecti pe cel care te citeste. Si e greu sa vii cu ceva nou si interesant in fiecare zi. Si daca iti restrangi aria la doar un domeniu e si mai greu.

 

Salvarea este intr-un mic artificiu. Sa scrii ca si cum ai vorbi cu cel mai bun prieten. Dar unul care e departe. Pe care nu l-ai tinut la curent cu toate pataniile tale.

 

Daca cititorii autorally/motorsportnews se confunda cu fanii de pe marginea probelor care se confunda cu prietenii celor care participa la curse cam asa este si cu cititorii fumurilor. Se confunda cu prietenii mei si cativa din cunoscutii lor. Nu sunt mai multi. Cativa fani Kia pe care i-am jignit la un moment dat si o prietena de-a lui maica-mea. Atat.  Formula “lui maica-mea” ii va placea foarte mult! J. Mary, asta esti tu!

 

Asadar, am vrut sa fie vorba despre oameni. Am vrut poze cu oameni nu cu masini. Pentru ca motorsportnews nu vorbeste despre motorsport. Vorbeste despre oameni care sunt pasionati de motorsport.  

 

Acesta este al 104-lea fum care practic nu a spus nimic concret. Decat ca e al patrulea din urmatoarea suta de fumuri.

 

Pupici! 

11 thoughts on “Un prieten de departe”

    1. tot cu fum, tot din concern! 🙂 once you go "smokin'", you can never go back!

  1. Ma…ce sa zic?! Nu sunt nici fan Kia, nici vreo-un cunoscut de-al tau (nici macar nu ma cunosti!) si nici prieten cu maica-ta. Cu toate astea, astept mereu cate un fum. Acum…si vaca e super ok, dar….e alt stil, bun si el, dar nu poti compara sau spune, ca…"ala e mai bun". Sti cum se zice: fiecare cu p…..a masi! Asa ca…fumega linistit in continuare. Astept nr. 105 si vorba lui Andrei Vatra…nr 7545.

    1. ok nandy. ma bucura mesajul tau. poate ca o sa ne si cunoastem. mie mi-ar placea.

  2. Mă ard degetele de la început să îţi scriu ceva şi am vrut să o fac într-o postare, dar timpul e aşa cum e şi ideile sunt aşişderea…aşa că am să fac un/o comento-postare aici la tine.

    Esentele bune stau in sticlute mici, asta e parerea mea despre postarile dese, cât de discuţii cu Mihai despre ce si cum sa postez, singura lui rugaminte a fost să nu înjur ca un bijar ;)…

    Segmentul celor cărora mă adresez eu, este total altul celui câruia i te adresezi tu…iar de aici nu cred că avem de împărţit pe cineva. Dacă avem cititori comuni, nu poate decât să mă bucure…pt. că scrii într-un anume fel.

    Nu am cultură în motor sport şi nici nu vreau să par mai mult decât sunt, sunt un tip simplu care îşi spune povestea din punctul de vedere al celui care vă vede pe voi evoluând.

    Aş minţi dacă aş spune că imi esti drag…am eu motivele mele, însă mă mir că ai scris de bine, ai trecut de la o extremă la alta într-un timp atat de scurt.

    Cât despre sută…adaugă-i zerouri multe!

  3. Andrei, zici tu ca scriai multe articole si ai pierdut din cauza asta. Nu cred. Noi suntem tot aici, cei care te citesc, fani de raliu sau fani care au auzit de aceste articole prin "word to mouth" sau din intamplare. Am colegi care au dat de articolele tale din intamplare. Si le-a placut. Pt ca un om care iti citeste articolele stie ce scrii tu. Stie ca nu scrii stiri, ca sa fie "relatari" zilnice.

  4. Articolele pe care le scrii tu au nevoie de timp sa se impregneze in mintea cititorului asa cum cerneala patrunde in hartie usor usor, si dureaza ceva pana se usuca. Articolele tale sunt misto tocmai pt ca intre unul si altul e timp sa apara noncuvintele in mintea noastra.
    La articolul "despre fotografi si fitele lor" am ras o saptamana. Si….Acum la covasna, dupa ce evident obisnuita cu neprevazutul(fie ca se decoperteaza asfaltul peste noapte sau se strica masinile), stii ca tb sa plecam joi, a venit "neprevazutul", vremea, si am alarmat juma de oameni, inclusiv pe tine, am cautat masina, tren, chiar si avion cum sa ajung acolo.

  5. Duminica dimineata, cu vanatai de la cazaturile pe gheata, portofelul gol, factura de Vodafone marita, stateam adapostita de frig in restaurantul hotelului si beam cafeaua cu lapte de dim, la caldura, si ma uitam prin imensele geamuri la peisaj: brazi inghetati, cazuti, ca in basmele lui Andersen, zapada perfect asezata, neatinsa, stralucitoare…si masinile de rally cum urcau pe platforme sa plece spre casa. Cu bara sparta, bietele de ele avariate care mai de care…Ma gandeam in acel moment la articolul tau "Inchisoarea"… Am tipat pe probe, am fost acolo…. Nu am apucat sa ma dau si eu putin in dreapta si pt asta inca undeva fac mrrrr.. Insa weekendul asta "am evadat"…. Pentru asta suntem acolo de nebuni mereu…

    E o nebunie… In care sunem toti… Keep on writing… We shall keep on reading….

    "Rallyes are almost as exciting as war, and quite as dangerous. In war you can only be killed once, but in rallyes not the car kills you, but the feeling of missing just one stage" S. Loeb 🙂

Comments are closed.