Doua Toyota TS030 Hybrid pentru Le Mans 24H

Marti 24 ianuarie 2012 cei de la Toyota Motorsports si-au prezentat modelul TS030 care marcheaza revenirea oficiala a marcii Toyota in cursele de anduranta. Doua masini se vor alinia la startul editiei din acest an a celebrei curse de 24H de la Le Mans primul echipaj fiind alcatuit din Alexander Wurz , Nicolas Lapierre si Kazuki Nakajima .

Toyota este primul constructor care confirma oficial participarea in cursele de anduranta cu un model hybrid. Initial cei de la Peugeot au anuntat in 2011 modelul 908 Hybrid4, care urma sa isi faca aparitia in cursele de anduranta insa in acest an Peugeot a renuntat la programul pentru acest tip de competitie.

 

TS030 va beneficia de un motor V8 de 3.4L aspirat pe benzina si doua sisteme motoare pentru puntea fata si spate. Cel pentru puntea fata este dezvoltat de Aisin AW si cel pentru puntea spate de catre cei de la DENSO. Potrivit reglementarilor in vigoare doar 500kj de energie cinetica pot fi inmagazinati, aproximativ 80 CP care vor putea fi folositi fie pentru un boost de putere la trenul spate fie pentru o reducere a carburantului permitandu-i motorului V8 sa mearga la turatii mai joase.

Pentru acest an nu au fost fixate niste obiective clare Pascal Vasselon directorul tehnic, declarand: “Sigur ca imi doresc sa castigam, dar daca suntem realisti probabil nu vom reusi acest lucru. La anul insa in 2013 trebuie sa castigam, asta este clar.”

 

Foto: Toyota Motorsports