Vali Porcisteanu s-a suparat pe ceilalti campioni

La o televiziune locala din Bacau, Vali Porcisteanu vorbea de zor despre motorsport. Moderatorul era un clasic al genului. Suparat pe toata lumea, pe arbitri, pe antrenori, pe autoritati, pe lipsa de interes, pe strategie si de ce nu, si pe presedintele tarii.  Nu am vazut toata emisiunea dar am prins urmatoarea frustrare a lui Vali: “Nu e corect sa fie atatia campioni, toata lumea a campioana in tara asta. Ar trebui sa se stie ca doar unul e Campion National. Si ala e Campionul National de Raliuri”. Hopaaa.

 

Iti dai seama ca atat ne-a trebuit. Mie si lui Costi. Proaspat incoronati campioni ai unor clase obscure in viziunea unui campion de raliuri. Adica cum adica? Bine, Vali, ca acum cand ai ajuns in varf, te dezici de cei care fac pasii pe care i-ai facut si tu! Ca nu e primul an in care ai intrat in curse. Ntz, ntz, nu e frumos! In anii in care iti rupeai gatul cu Saxo-ul de 1.6 ai fi sarit direct la gatul celui care ar fi zis ce zici tu acum.  

 

Normal ca Vali a fost in biroul unui sponsor. Si a spus. “ Draga domnule investitor in imagine prin motorsport, da-mi te rog 100.000 de euro sa ma bat pentru titlul de campion” . La care domnul investitor i-a raspuns “ draga Vali, au mai fost vreo zece piloti la mine si mi-au cerut doar cateva mii de euro si ei erau deja campioni”.

foto: rally.ro

Ca Vali vorbea sa se bata la varf in raliuri si ceilalti erau campioni la ACR sau la clasa A3 la coasta e o mica mare diferenta pe care domnul sponsor nu o stapanea. Nu o stapanea din cauza Elenei Hirtan, a unui PR inexistent de la FRAS, a lui Mircea Sandu care plateste televiziunile sa dea doar stiri din fotbal si a celorlalti piloti si organizatori de curse care nu facem la randul nostru mare lucru pentru mediatizare. Cel putin Vali a mers peste tot. La toate posturile posibile si imposibile sa vorbeasca despre raliuri. A fost si a vorbit la emisiuni care nu aveau nici macar 50 de oameni care sa faca audienta.

 

Si atunci e normal ca Vali sa fie suparat.  Dar asta nu inseamna sa desconsidere micutii campioni ai altor divizii din motorsport, acum ca el a ajuns sus. Il iertam pentru ca are carisma, are energie si toti am vrut ca el sa iasa campion. Cred ca si adversarii lui si-au dorit in secret ca Vali sa castige. Noi insa speram ca Vali sa ramana acelasi si sa fie Vettel-ul nostru. Cel care il va intrece pe Titi la numar de titluri si de victorii de etapa … si la prieteni pe Facebook, na!

 

Asadar, inca nu suntem suparati pe Vali. Dar am tras un prim semnal de alarma! 

6 thoughts on “Vali Porcisteanu s-a suparat pe ceilalti campioni”

 1. Vali are dreptate. Aceeasi contra am avut-o si eu cu Horatiu pe Autorally,dar am decis sa nu mai continui polemica cu el,avand un orgoliu prea mare pt mine si pt functia care o ocupa. Ipoteza e de forma urmatoare :
  Clasa mica compusa din cateva masini,performante dezastroase,un castigator dar cu o titulatura de campion aproape din coada clasamentului ! Sigur o sa spuneti "ca sa castigi trebuie sa participi", dar cand comunicatu suna asa "Si in acest an campionii Romaniei raman in Caracal" ce o sa stie publicul larg ?
  Eu inteleg perfect nemultumirea lui Porcisteanu.

 2. Pentru a fi campion, trebuie să fii sportiv ! A fi un sportiv adevărat înseamnă să-ţi respecţi adversarii, pe toţi sportivii în general şi mai ales pe campionii lor.
  Vali Porcişteanu a ajuns doar campion, mai are mult până să cucerească şi titlul de sportiv adevărat!

 3. Din pacate ca de obicei lumea a inteles gresit!!!! Si asta din cauza lui Andrei care citeaza ceva care nu este asa in realitate…. Eu am spus ca sunt probleme de folosire a titulaturii de "Campion", nu doar la Raliuri ci in toate disciplinele!!! Si la coasta, sprint, paralel, karting, etc… S-a discutat mult timp despre aceasta problema si chiar presedintele FRAS a venit cu ideea sa fie penalizati CASTIGATORII de grupe, clase, care folosesc titulatura de CAMPION. Andrei a citat "stramb" si de aceea lumea a inteles gresit! Pentru ca va elucida vizualizati filmarea din acea emisiune… de la min 6:30. http://www.youtube.com/watch?v=I4NNBl2QJOk

 4. Clasa A nu stiu cat are "campion" sau "castigator al clasei"? Just asking.
  Semnat: campionul clasei H13 de la ACR 2010 :-))

Comments are closed.