80 şi la mai mare!!!

Era prea mult ca startul să fie Marţi 13  :twisted:, ar fi fost un an al eşecurilor mai mult ca sigur, însă calendarul a ales ca începutul WRC 2012 să fie Marţi 17 ianuarie cu un raliu de mare angajament, început în 1911 de către prinţul Albert I.

 

M-am ciondănit cu prietenii de pe reţeaua socializatoare cu privire la cine îşi va trece în palmares acest debut de campionat, fără însă să ajungem la un consens…ce ne-am convins cu toţii a fost ca nu va câştiga Delecour şi am mai ajuns la gândul comun că în loc de “Visit Romania” era mai ok dacă i-ar fi scris pe maşină “273 de locuri pe care trebuie sa le vezi înainte să pleci din România” aluzie la celebra chestie care circulă pe facebook.

 

Ne-am “şforţat” să îl blamăm pe infatuatul Ogier pentru ca mai apoi  să îmi vină ideea în minte; Hirvonen este obişnuit cu poziţia secundă, este mult mai lipsit de “gaze la stomac” faţă de Sebastian cel mic, aşadar şi prin urmare dacă are puţintică, răbdare poate accede la poziţia supremă în sânul familiei Citroen.

 

Să revenim la Monte şi Riviera Franceză…îi tot auzeam pe toate canalele media pe piloţi spunând că alegerea pneurilor este hotărâtoare într-o cursă, cu atât mai mult cu cât în acest raliu într-o singură etapă se pot întâlni asfalt, zăpadă şi gheaţă. Chiar citeam pe wall-ul lui Marco Tempestini, câte sute de kilometri se fac la recunoaşteri si cât de obositoare sunt pentru sportivi.

 

Carlos Sainz, McRae, Makinen, Gronholm şi în ultimii ani Loeb, sunt titanii cei care au urcat pe podium şi au  încântat miile de fani prezenţi pe probele speciale ale acestui dificil raliu. Generaţia nouă aşteaptă precum vulturii să îşi încordeze muşchii şi să detroneze supremaţii dobândite după atâţia şi atâţia ani de muncă, însă muşchii supraalimentaţi de “steroizii dorinţei” mai au de aşteptat  😳 pentru că “greul Seb” nu va renunţa aşa uşor la luptă.

 

După o absenţă de 3 ani WRC se întoarce pentru a celebra 80 de ani de Monte Carlo Rally, aşa ceva merită văzut , iar pentru asta prietenul nostru James Barbosa, cunoscut sub pseudonimul Narcis, va fi acolo, îl urăsc din sufletul meu de vacă, şi îi urez să îl ningă pe tot parcursul raliului, poate ne aduce ceva imagini…dar n-aş pune prea mare bază pe asta  😛 . Până una alta, ceva de anul trecut…

 

3 thoughts on “80 şi la mai mare!!!”

  1. Eu unul, sincer, sper ca anul asta sa urce pe unul dintre cele 3 locuri si Solberg…baiatul asta inca poate sa demonstreze ca nu e doar popular ci si foarte rapid. Ramane de vazut ce se va intampla, este un raliu dificil. Si eu sper ca pe James sa il ninga bine de tot ca pe noi ne-a lasat acasa :))

  2. Deci…daca tot nu a aparut celalalt coment ai meu….mai scriu unul…HAI SOLBERG!!! :)) si inca ceva…James te urasc

Comments are closed.