Adrian Raspopa confirmat pe ultima suta de metri la Raliul Sibiului

Dupa ce au lasat in urma toate grijile cauzate de lipsa unui buget suficient pentru sezonul 2016 al Campionatului National de Raliuri, Adrian Raspopa si Cosmin Diacu s-au impus intr-o maniera categorica la prima etapa, Tess Rally Brasov, iar rezultatul excelent l-a determinat pe unul dintre parteneri sa-si continue sustinerea si pentru Raliul Sibiului, etapa ce se va desfasura weekendul acesta, intre 15-16 aprilie.

 

Raliul Sibiului primeste un restart anul acesta, alaturi de un nou organizator si reprezinta cea de-a doua etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri al Romaniei si, in premiera, prima etapa din Campionatul National de Raliuri al Bulgariei. Pentru echipajele care vor lua startul la acest sfarsit de saptamana, noul organizator a pregatit cateva surprize inedinte, printre ele aflandu-se probele speciale de pe Transalpina, cel mai inalt drum din Romania, sau superspeciala care se va desfasura in centrul orasului Sibiu. La fel ca la raliul precedent, confirmarea participarii la aceasta intrecere i-a parvenit lui Adrian Raspopa in saptamana premergatoare competiei.

Adi Raspopa@Tess Rally Bv 2016

Se pare ca rezultatul foarte bun pe care l-am obtinut la Tess Rally Brasov i-a determinat pe partenerii mei de la Turbo Car Serv sa-si continue sustinerea si pentru aceasta intrecere! Nu este deloc relaxanta aceasta pozitie pentru noi, insa, incepand cu Raliul Sibiului, vom beneficia si de sprijinul celor de la Electropower Systems, asa ca vom incerca sa atingem acelasi nivel de concentrare ca la Brasov. Ne-am propus in acelasi timp sa savuram cat de mult se poate acest raliu si sa ne distram cat mai bine, iar daca atmosfera va fi una relaxanta cu siguranta vom obtine si un rezultat bun!spune Adi Raspopa, liderul la zi al clasamentului automobilelor cu 2 Roti Motrice.

 

Raliul Sibiului are programat startul festiv in Piata Mare, joi, 14 aprilie, incepand cu ora 19:30, urmand ca de vineri sa se desfasoare si probele speciale propriu-zise, 12 la numar, care insumeaza 107,9 km. Prima zi, cea de vineri, programeaza doua treceri pe celebra speciala Paltinis, din care a doua va fi parcursa la lumina proiectoarelor suplimentare ce vor fi montate pe masinile de concurs. Sambata, concurentii vor ajunge pe Transalpina, iar punctul culminant pentru spectatorii il va reprezenta superspeciala organizata pe strazile din centrul Sibiului, programata sa inceapa de la ora 18:28.

 

Este o configuratie noua pentru mine, dupa ce anul trecut am lipsit de aici, atat din punct de vedere al probelor speciale cat si al setup-ului si al pneurilor, care sunt dedicate asfaltului. Raliul Sibiului se anunta a fi o etapa interesanta, luand in calcul si faptul ca numarul de treceri la recunoasteri a fost redus de la 3 la 2, la fel ca in competitiile europene si mondialea mai adaugat Adrian Raspopa.

Podium 2RM-Tess Rally BV 2016

Organizator al Raliului Moldovei Moinesti, in calitate de presedinte al ACS Rally Spirit Onesti, Adrian Raspopa si restul echipei sale au inceput deja pregatirea etapei din acest an. „Dupa cum unii poate deja au vazut pe pagina noastra de Facebook, am inceput pregatirile pentru Raliul Moldovei Moinesti. Ne-am focusat pe gasirea unor noi probe speciale si in egala masura si pe cresterea nivelului de mediatizare al competitiei noastre. Desi la Raliul Sibiului sunt inscrise doar 36 de echipaje din Romania, eu raman in continuare sustinator al unui sezon cu cat mai multe etape, respectiv intre 8 si 10. Un format redus la 6 etape nu mi se pare elocvent pentru o competitie de talia Campionatului National de Raliuri si cu siguranta orice sponsor isi doreste cat mai multe locuri unde sa-si poata mediatiza domeniul sau de activitate a mai spus Adrian Raspopa, organizator al Raliului Moldovei Moinesti, a 5-a etapa din acest sezon si care se va desfasura in perioada 1-2 iulie.

 

Adrian Raspopa si Cosmin Diacu vor fi sustinuti la startul in Raliul Sibiului de partenerii prinicipali Comfert/Origin Enterprise, Turbo Car Serv Brasov, Electropower Systems cat si de partenerii tehnici GoPro prin xtremvideo.ro si rca ieftin/pint.ro

 

credit foto: Catalin Stoia/Simcat.ro