Zece echipaje îşi dispută Cupa Dacia la Raliul Sibiului

În perioada 15-16 aprilie 2016 este programată să se desfăşoare cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop şi, totodată, etapa secundă a Cupei Dacia. La fel ca în runda de debut de la Braşov, şi la Raliul Sibiului vor lua startul în cadrul Cupei Dacia tot 10 echipaje, deşi componenţa acestora a suferit unele modificări.

 

La vârful clasamentului se anunţă o luptă foarte palpitantă între Raul Badiu şi Norbert Maior, duelul celor doi juniori urmând să fie unul dintre punctele de atracţie ale raliului. Deşi este dezavantajat de materialul de concurs, echipajul Raul Badiu / Gabriel Lazăr, ia startul în Raliul Sibiului din postura de lideri ai clasamentului cupei în urma victoriei de la Braşov. La moralul ridicat al lui Raul contribuie şi faptul că va pilota acasă.

 

Anul trecut, după prima zi de competiţie, mă aflam pe locul 3 la general. Anul acesta, fiind la start cu o Dacia Logan de Cupă, mă văd nevoit să îmi scad puţin pretenţiile.” a declarat Raul Badiu “Cel mai probabil, nu am cum să mă amestec între locurile care punctează în clasamentul general, dar este cert că ţintesc victoria în faţa propriilor suporteri atât la Cupa Dacia, cât şi la juniori sau chiar clasa 9. Nu voi avea o sarcina uşoară, noul Sandero turbo fiind o maşină net superioară bătrânului Logan, dar cu siguranţă vom da tot ce putem pentru a face un raliu cât mai bun şi pentru a obţine la final rezultatele propuse.” a adăugat pilotul Sibiu Racing Team.

Cupa Dacia -  Brasov 2016 - 32 Norbert Maior

Chiar dacă o pană de cauciuc i-a scos din lupta pentru victorie la Braşov, Norbert Maior şi Alina Bianca Pop au diminuat pierderile prin obţinerea celui de-al doilea loc şi prin câştigarea power stage-ului. Echipajul Napoca Rally Academy, care foloseşte în acest an un model Sandero, intenţionează să îşi treacă în cont prima victorie din sezon chiar la Sibiu. “Suntem pregătiţi de o nouă provocare în Cupa Dacia. O să fie un raliu foarte interesant, cu probe noi, unde ne dorim să fim rapizi şi să acumulăm cât mai multe puncte. Sper să oferim un spectacol frumos celor care se vor afla de pe marginea probelor speciale” a declarat Norbert Maior înaintea întrecerii.

 

Pretenţii la primele poziţii vor avea şi Bogdan Tălăşman, secondat de Andrei Mitraşcă, sau Andrei Mitre, care vine cu un nou copilot, foarte experimentat, în persoana lui Bogdan Iancu. Cele mai bine clasate echipaje debutante în prima etapă, speră şi ele la îmbunătăţirea performanţelor pe probele din apropierea Sibiului.

 

 

În primul rând îmi doresc să terminăm cu bine.” a declarat Andrei Gîrtofan, ocupantul celei de-a treia poziţii în Cupa Dacia la Tess Rally 45 Pro-X şi învingător la debutanţi. “Dacă o să stăm pe drum şi maşina o să fie în regulă, atunci poate că mă aştept la un rezultat chiar mai bun decât la Braşov. Însă concurenţă este mare iar eu nu am mai mers niciodată pe aceste probe.” a adăugat fiul dublului campionului naţional absolut Dan Girtofan. Andrei îl va avea în dreapta sa pe Doru Vraja. Cu siguranţă că şi Daniel Rusciuga / Mihăiţă Lăzărescu, echipajul aflat momentan pe locul 5 în clasamentul cupei şi locul secund în clasamentul debutanţilor, îşi doreşte mai mult la Sibiu.

Cupa Dacia 2016 Tess Rally Raul Badiu

Cupa Dacia rămâne categoria cu singurul echipaj complet feminin din campionatul autohton. Debutanta Cristiana Oprea a schimbat navigatoarea pentru a doua etapă, urmând să facă echipa cu Diana Haţegan. Raluca Magdaş, alături de care Cristiana a debutat la Braşov, se va afla la Sibiu în dreapta lui Ioan Mihuţ, nou venit în Cupa Dacia şi revenit în campionatul de raliuri. Un alt nou venit în cupă este Jean Tatu, care face să crească şi mai mult numărul tinerilor piloţi. Tatu îl va avea în dreapta sa pe Eugen Rotaru şi are de gând să ia startul la minim 3 raliuri în acest sezon. Radu Luca şi Mihai Stanciu reprezintă cel de-al cincelea echipaj debutant care va lua startul la Sibiu, această cifră reconfirmând unul dintre principalele obiective ale Cupei Dacia, de a fi deschizător de drum în motorsport.

 

Şi în acest an, Raliul Sibiului se desfăşoară pe asfalt însă configuraţia traseului s-a schimbat faţă de sezonul trecut. Întrecerea programează în prima zi (vineri, 15 aprilie) două probe speciale iar în cea de-a doua (sâmbătă, 16 aprilie) încă 10, însumând un număr de 107,9 km. Printre atracţiile din acest an se găsesc speciala dublă Păltiniş, ce urmează să fie parcursă atât în urcare cât şi în coborâre, superspeciala din centrul Sibiului, dar şi o incursiune pe Transalpina. De menţionat şi că Raliul Sibiului 2016 contează ca etapă şi în Campionatul Naţional de Raliuri al Bulgariei.