Lansare VOLVO: Noile S90 și V90 au ajuns în România

Noile S90 și V90 au ajuns în România

Generația NINTEY by VOLVO

 

Anul acesta Volvo România ne-a invitat să participăm la lansarea a două noi modele, care alături de XC90 doresc să redefinească imaginea brandului. Evenimentul a fost organizat la Stejarii Country Club, unde în fața unei audiențe numeroase, ne-au fost prezentate noile modele, noua filosofie de design a mărcii și de ce TU ești în centrul a tot ceea ce înseamnă Volvo.

 

Volvo Cars își completează seria „90” cu 2 noi modele: S90 și V90 iar noile modele au fost prezentate joi, 14 aprilie, în exclusivitate, în cadrul unui eveniment special dedicat clienților și reprezentanților media.

 

Seria NINETY este dovada procesului de transformare continuu prin care trece brandul suedez din dorința constantă de a veni în întâmpinarea clienților cu modele adaptate celor mai noi și inovatoare tehnologii. S90 și V90 se alătură modelului XC90, lansat în 2015. Anul trecut, doar pentru XC90 s-au solicitat 88.000 de precomenzi în toată lumea, demonstrânduse astfel interesul ridicat al clienților pentru noua direcție adoptată de Volvo în materie de design și tehnologie.

 

Ne-am propus ca prin lansarea celor două modele S90 și V90 să le oferim clienților accesul într-o lume care accentuează experiența luxului automobilistic. Această gamă reprezintă armonia perfectă între design și tehnologie inovatoare, îmbină materialele sofisticate cu inteligența ingineriei de top, redefinind percepția asupra luxului. Succesul de care s-a bucurat XC90 ne-a convins ca noua direcție abordată este pe placul clienților noștri și asta nu poate decât să ne încurajeze să le oferim mai mult decât un mijloc de transport. Clienții se bucură de funcționalitatea recunoscută a mașinilor Volvo, dar, în același timp, au parte și de o experiență luxoasă, beneficiază de cele mai bune tehnologii și performanță premium”, a declarat Andrei Huidan – Marketing Manager (EIT – Forum Auto – Importator Volvo Cars în România)

Location Rear Quarter Right Volvo S90 Mussel Blue
Location Rear Quarter Right Volvo S90 Mussel Blue

Modele S90 și V90 se remarcă de la prima vedere prin design elegant, linii simple și profil impresionant, care reflectă un mix de forță și eleganță în același timp. Sentimentul deosebit este dat și de interiorul celor două modele marca Volvo și care se remarcă prin calitatea premium. Toate mașinile Volvo sunt recunoscute pentru interiorul aparte, și de această dată optându-se pentru un design natural și un mix de elemente cheie.

 

Ambianța elevată și rafinamentul din habitaclul noilor modele Volvo S90 și V90 este la cele mai înalte cote chiar și în versiunea standard, lista de dotări cuprinzând tapițerie de piele Moritz, scaune Comfort, climatizare automată cu reglaj pe două zone și sistem de control a calității aerului Clean Zone Technology. De asemenea, S90 și V90 dispun standard de cea mai nouă generație de sisteme multimedia ce pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil cu diagonală de 9 inci integrat în centrul planșei de bord. Experiența de condus modernă poate fi completată și cu sistemul Head-Up Display de afișare a informațiilor pe parbriz.

 

Odată cu lansarea S90 și V90, Volvo Cars introduce o nouă funcție în premieră mondială pentru sistemul City Safety, este vorba despre sistemul de prevenire și evitare a coliziunilor frontale animale de mari dimensiuni, pe timp de zi sau noapte. Sistemul oferă un avertisment intuitiv și asistență la frânare, incluzând și funcția de prevenire a coliziunilor frontale în intersecții, precum și de detectare a cicliștilor și pietonilor. De altfel, S90 și V90 oferă cel mai bun nivel de echipare standard din segment în materie de sisteme de sigurantă. Incă de la nivelul de echipare de bază denumit Momentum, pachetul de dotări impune un etalon în materie de sigurantă pasivă și activă, precum și de asistare a condusului.

 

S90, cardul de acces în clubul sedan premium pentru Volvo Cars

Recunoscut pentru modelele SUV și break, Volvo Cars se impune pe segmentul sedan premium și lansează un model de clasă medie: S90. Modelul s-a bucurat de o primire favorabilă, în cadrul lansării din decembrie 2015, datorită exteriorului uluitor și a interiorului somptuos, iar în cadrul competiției organizate de Car Design News, la Geneva, a fost premiat cu distincția „Production Car of the Year”.

 

S90 este echipat cu o serie de tehnologii noi, de la sisteme de siguranță de ultimă generație, până la aplicații și servicii de tip cloud. Pilot Assist, funcția avansată de condus semi-autonom acționează ușor asupra direcției pentru a menține mașina corect încadrată în marcajele benzii de circulație și funcționează până la o viteză de aproximativ 130 km/h. Noul model este echipat și cu un sistem de motorizare curat și puternic, T8 Twin plug-în hybrid și cele mai conectate sisteme de tip infotainment din tot segmentul sedan.

Volvo V90 Studio Front 3/4
Volvo V90 Studio Front 3/4

V90, un nou estate versatil și elegant

Mult așteptatul Volvo V90 a fost dezvăluit în Stockholm, Suedia, în luna februarie 2016, și este cea mai nouă inovație în seria „90” a producătorului suedez, alăturându-se modelelor XC90 și S90.

 

La baza modelului V90 stă experiența incontestabilă pe care Volvo Cars o are în dezvoltarea modelelor estate și care a devenit o tradiție cu mai bine de 60 de ani în urmă, odată cu lansarea Volvo Duett. V90 duce conceptul de estate premium cu un pas mai departe și se remarcă prin opțiunile în materie de design, materiale și finisări. Ca și celelalte două modele, pune mașinile Volvo într-o nouă perspectivă în ceea ce privește designul, procesul de fabricație și nivelul de echipare.

 

V90 este o combinatie unică între o experiență luxoasă și funcționalitatea clasică a siluetei de estate. Dispune de un spațiu de încărcare extrem de generos, iar caracterul funcțional și practic oferă soluții avantajoase de depozitare. V90 este echipat cu plafon panoramic, conferind astfel un spațiu luminos, în timp ce scaunele confortabile, rabatabile, le oferă pasagerilor spațiu și lejeritate. Modelul rămâne fidel scopului ce stă la baza brandului Volvo și se poziționează drept un estate premium dinamic, manevrabil și funcțional, cu o notă de lux. Experiența de condus este una cu totul nouă, rafinată, care pune accent pe predictibilitate și emoție.

 

Ca și S90, noul V90 oferă o serie de tehnologii inovative care permit un stil de condus semi-autonom, integrate în conceptul Pilot Assist, alături de cel mai extins nivel al echipării standard în cazul sistemelor de siguranță. Acest pachet include un sistem pentru detectarea animalelor, un sistem care detectează părăsirea involuntară a părții carosabile, precum și conectivitate digitală de top a smartphone-ului prin intermediul Apple CarPlay.

 

Noua gamă de modele Volvo S90 și V90 este acum disponibilă și în România, cu prețuri care pornesc de la 50.105 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea sedan și 52.600 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea estate.