BCR Rally Team redevine lider in clasamentul echipelor

BCR Rally Team a revenit de la Cluj in postura de lider in clasamentul echipelor. Dupa sase etape, cele cinci echipaje BCR Rally Team au un avans de 11 puncte in fata echipajelor din Sibiu Racing Team si de 26 de puncte fata de Napoca Rally Academy. Lupta este mai stransa ca niciodata ceea ce va aduce un plus de spectacol si motivatie echipajelor celor trei echipe in ultimele doua etape ale sezonului 2016. 

image1

 

  Echipajul vicecampion Gergo Szabo / Karoly Borbely a schimbat masina pentru raliul de la Cluj si a reusit o noua victorie, de data aceasta, la clasa 3: „Suntem multumiti de rezultatele obtinute la Transilvania Rally! Un raliu foarte frumos, cu probe de asflat adevarate , ne-a placut foarte mult. Nu am fortat deloc pentru a nu ne asuma riscuri si am obtinut astfel puncte extrem de importante in lupta echipelor! Asteptam cu nerabdare etapa de la Iasi unde vom reveni pe Citroen DS3 R5. Felicitari echipei pentru efort si rezultat!”

 

image2

  Dupa cinci victorii consecutive, Edwin Keleti si Toni Avram au facut pasul decisiv catre titlul national al clasei 3 pe care l-au adjudecat matematic inainte de ultimele doua etape:  ”Am pornit in raliul de casa de la Cluj cu o abordare mai degraba strategica, avand in vedere ca doream sa ne consolidam pozitia in campionat. Pe cel mai tehnic traseu de asfalt din tara si in fata propriilor suporteri, am surmontat niste suparatoare probleme de frane si am reusit un loc doi la clasa si un loc cinci in clasamentul general, atingandu-ne ambele obiective. Cursa a fost extrem de rapida, consumul nervos foarte ridicat dar suntem multumiti de rezultat. Pacat de accidentul lui Tomi de la shakedown care a facut imposibila participarea lor. La nivelul echipei am reusit sa revenim in fruntea campionatului, ceea ce ne bucura foarte mult. Felicitari tuturor colegilor!” Echipajul cu numarul 99 este sustinut in 2016 de BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Borserc, Pirelli, Greco, Mobil1 prin Star Lurbicants si Colina Motorsport.

image5

 

Adrian Teslovan si Vajk Imre Cseh au continuat sa se confrunte cu probleme tehnice insa chiar si asa au castigat clasa 5 si au acumulat puncte importante in clasamentul masinilor cu doua roti motrice:  ”A fost o etapa in care ne-am luptat sa ajungem la final cu orice pret. Dupa o prima zi incheiata cu o greseala personala pe superspeciala din Piata Unirii, am pierdut contactul cu primele trei locuri. Am inceput ziua a doua cu gandul de a recupera ceva din timpul pierdut, dar in scurt timp am constatat ca masina nu mai functioneaza in parametri normali de putere. Am terminat pe locul doi in clasamentul pe echipe, pe locul intai la clasa 5 si doar pe  locul cinci in clasamentul masinilor cu doua roti motrice. Doresc sa felicit colegii de echipa pentru rezultatele obtinute dar in acelasi timp imi pare extrem de rau pentru Tomi si Rares. Urmeaza in septembrie Raliul Iasului 2016, o etapa cu probe extrem de frumoase, organizata intotdeauna perfect si intr-un cadru de invidiat. Multumim partenerilor care ne sustin si care fac posibila participarea noastra in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2016 : Borsec, BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Star Lubricants – Mobil 1, Defi, SET Prod-Com, Pigna, Pirelli, Prodia.”

image4

 

Cel mai sufletist echipaj al team-ului, Tomi Abraham si Rares Silasi, au avut ghinionul sa avarieze serios masina chiar pe finalul sesiunii de shakedown ceea ce a facut imposibila participarea lor la cursa de casa: “Din pacate pentru noi dar si pentru toti cei care ne asteptau pe probe, nu am ajuns la startul raliului nostru de casa. A fost un viraj denivelat care nu ne-a dat batai de cap pana la ultima trecere cand am derapat si am lovit destul de puternic masina.  Vom incepe in cel mai scurt timp reparatiile ca sa putem continua aceasta nebunie frumoasa care se cheama raliuri. Vreau sa le multumesc celor care cred in noi si ne sunt alaturi si le promit ca ne vor vedea in curand pe probe.“  Echipajul 332 este sustinut in 2016 de Perla Harghitei, BCR, OMNIASIG Vienna Insurance Group, BCR Leasing, Engels Bistro, Altarom, Port Bicaz, Transcom, Hostwear si DTE Systems.

 

image3

Reprezentatii echipei in Cupa Dacia, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca, au reusit inca o data sa aduca un loc doi si sa-si consolideze pozitia secunda in cadrul Cupei. “Suntem multumiti de parcursul nostru din 2016, de strategia noastra si de sansa de a contribui cu puncte importante in echipa BCR Rally Team. Vom continua sa abordam matur etapele dar in acelasi timp sa evoluam ca echipaj si sa crestem ritmul in care avem totul sub control. Multumesc partenerilor Miras, Taverna Studioului, Primaria Buftea, Soudal  si partenerilor echipei, BCR, OMNIASIG Viena Insurance Group si  BCR Leasing.”

 

 

Urmatoarea etapa este Raliul Iasului, care va avea loc in 9 si 10 septembrie. Va fi ultima etapa de macadam a sezonului, echipajele BCR Rally Team fiind pregatite sa continue lupta pentru primele pozitii.