Cinci clasari pe podium pentru echipajele BCR Rally Team, la Sibiu

Chiar daca s-a prezentat cu un efectiv redus, BCR Rally Team a plecat de la Sibiu cu rezultate excelente. Edwin Keleti si Toni Avram au fost din nou la inaltime si au adus locul secund in clasamentul general si victoria la clasa 3. Adi Teslovan si Imre Cseh au intrat in primii zece in clasamentul general si au obtinut podiumuri la clasa 5 si la categoria automobilelor cu doua roti motrice. Nu in ultimul rand, Bogdan Talasman, cel mai nou membru al echipei a adus inca un podium, in cadrul Cupei Dacia. Cu aceste rezultate, BCR Rally Team a urcat pe treapta a doua a podiumului echipelor prezente la Raliul Sibiului 2016.

_SP53739

                 Echipajul cu numarul 99, Edwin Keleti si Toni Avram, continua parcursul excelent inceput la Brasov si isi trece o noua victorie la clasa 3: “Daca in trecut piesa de rezistenta a acestui raliu era Transfagarasanul, anul acesta,  vedeta a devenit celalalt drum montan celebru, Transalpina! A fost un raliu mult mai virajat ca cel de anul trecut si incredibil de rapid. Pe una din probe am reusit sa avem o viteza medie de 132,8 km/h!  A fost un raliu frumos care ne-a solicitat dar ne-a si oferit satisfactii pe masura. Victoria la clasa 3 si locul doi in clasamentul general ne bucura pe deplin si privim cu interes spre prima etapa de macadam a sezonului! Ii felicitam pe colegii Teslovan/Cseh si Talasman/Mitrasca care au obtinut rezultate meritorii si ne pare rau de echipajul Abraham/Silasi a carui masina a cedat dupa o evolutie extrem de spectaculoasa.  Multumirile noastre se indreapta catre partenerii BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Borserc, Pirelli, Greco, Mobil1 prin Star Lubricants si Colina Motorsport.

_SP53964

                Pentru echipajul cu numarul de concurs 30, Adrian Teslovan si Imre Cseh, Raliul Sibiului a insemnat noi succese: “A doua etapa a Campionatului s-a terminat pentru noi cu un loc doi atat la echipe cat si la clasa 5 si locul trei in clasamentul masinilor cu  doua roti mortice. In noua configuratie, cu probe noi si spectaculoase, cu o Superspeciala desfasurata in centrul orasului, Raliul Sibiului ne-a adus in fata unui public foarte numeros. Ne bucuram de rezultatul obtinut avand in vedere ca inca suntem in perioada de acomodare cu acesta masina superba. Doresc sa ii felicit pe colegii de echipa pentru rezultatele obtinute si imi pare rau de abandonul echipajului Thomas Abraham/Rares Silasi, cel mai spectaculos echipaj al campionatului. Dorim sa multumim partenerilor  BCR, BCR Leasing, Borsec, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Defi, Mobil 1 prin Star Lubricants, Set Pro-Com, Pigna, Prodia, Pirelli dar si echipei tehnice conduse de George Serban si Mihai Dobre. Urmeaza etapa de la Arad, etapa ce face parte si din European Rally Trophy 2016. Ne vedem acolo.” 

_SP52285

                 Reprezentantii echipei in Cupa Dacia, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca, au adus, la randul lor, puncte importante in lupta echipelor printr-un meritoriu loc trei: “Am avut mare nevoie de acest rezultat intrucat ne-am dorit sa aducem cat mai multe puncte echipei. Bineinteles ca tintim mai sus de locul trei insa, la final, se numara punctele si nu victoriile sau ocaziile. Am avut si cateva peripetii pe una din probe cand am ramas fara benzina dar pana la urma, totul s-a terminat cu bine. Vreau sa le multumesc partenerilor mei, Miras, Soudal, Primaria Buftea si Taverna Sarbului care, impreuna cu partenerii echipei, BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Borsec si Colina Motorsport, au facut posibila prezenta noastra in acest sezon competitional.”  

 

 Din pacate, Tomi Abraham si Rares Silasi au abandonat cu probleme tehnice dar raman optimisti pentru restul sezonului 2016: “Ce incepe prost de obicei se termina si mai prost! Am asteptat cu nerabdare etapa de la Sibiu unde anul trecut am obtinut un rezultat foarte bun. Din pacate, in acest an, nu am reusit sa trecem linia de sosire din cauza unei planetare care a cedat la startul probei speciale cu numarul trei. Per total, un raliu cu probe superbe, o superspeciala cu expunere maxima si un program foarte obositor. Fericitari colegilor de echipa care au reusit un rezultat foarte bun.

 

 In perioada 13 -14 mai se va desfasura la Arad, cea de-a treia etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2016. Echipa BCR Rally Team va face deplasarea in vestul tarii cu optimism si promite spectatorilor o abordare cat mai spectaculoasa a primelor probe de macadam din acest an.