Dan Gîrtofan, la doar un pas de victorie la Tess Rally 45 Pro-X

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5) au fost la doar un pas de a începe noul sezon al Campionatului Național de Raliuri Dunlop cu o victorie. Giri și Tudor au încheiat pe locul 2 Tess Rally 45 Pro-X 2016, la capătul unei lupte electrizante contra campionului în exercițiu, Simone Tempestini. Aflați la primul contact cu Fabia R5 pe asfalt, cei doi echipieri Škoda Romania Motorsport au avut o evoluție foarte bună în prima zi a raliului, câștigând trei din cele șase probe speciale și aflându-se la doar o secundă și un pic de Simone. Din păcate, în ziua a doua, un mers mai prudent pe Pârâul Rece și o răsucire pe startul Poienii la vale, au făcut ca Giri și Tudor să se mulțumească doar cu locul al doilea.

 

Ne-am fi dorit să-i fi pus probleme și mai mari lui Simone, mai ales în ultima parte a raliului. Ziua de sâmbătă a fost una în care am avut un ritm progresiv, am câștigat și câteva speciale, astfel că la final diferența dintre noi și Simone era una foarte mică. În a doua zi, din păcate, am fost un pic precauți pe prima probă, n-am vrut să ne asumăm riscuri mari, astfel că am pierdut ceva timp. Am avut și două momente mai «fierbinți», iar totul a culminat cu Power Stage, Poiana la vale, unde, după câteva viraje de la start, am avut o răsucire, care ne-a costat secunde prețioase, dar și locul 1”, a povestit Dan Gîrtofan.

RBV16_1569

Brașoveanul își dorea foarte mult victoria în fața propriilor suporteri, dar este mulțumit și cu locul 2, după lupta foarte frumoasă împotriva campionului de anul trecut: „Așa cum am afirmat înainte de start, am dat totul pentru a câștiga acest raliu. Am demonstrat prin evoluția noastră că am țintit primul loc, dar, din păcate, nu ne-a ieșit. Este însă un rezultat bun, care, cumulat și cu punctul bonus de pe Power Stage, ne dă speranțe frumoase pentru următoarele etape”.

 

Giri a avut parte de emoții duble la Tess Rally 45 Pro-X, fiul său Andrei, făcându-și debutul în CNRD. „Sunt fericit și bucuros pentru fiul meu, care a terminat pe primul loc la debutanți și pe locul trei la Cupa Dacia. Pentru primul lui raliu, unul deosebit de dificil, chiar și pentru noi, cei veterani, a obținut un rezultat extraordinar. Eu sunt foarte foarte mândru de el și poate că amărăciunea pierderii locului 1 la mine se compensează cu bucuria rezultatelor lui Andrei”, a conchis dublul campion național.