Soare si nori la Tess Rally Brasov pentru Shark Racing

Startul Campionatului National de Raliuri Dunlop a fost dat, in mod traditional, de Tess Rally 45 Pro-X Brasov, competitie ajunsa la cea de-a 45-a editie si care s-a desfasurat pe parcursul weekendului abia incheiat. Asa cum ne-a obisnuit etapa brasoveana nu s-a dezmintit nici in acest an oferind concurentilor conditii meteo imprevizibile cu ploi, ninsori si vreme insorita.  

 

Pentru echipajul Shark Racing format din Gabriel ENE si Ciprian SOLOMON, peripetiile nu au lipsit nici de la aceasta editie a Raliului Brasovului, dupa ce Gabriel abandona si anul trecut la aceasta etapa care reprezenta debutul sau in raliuri. Etapa s-a incheiat prematur pentru cei doi dupa ce modelul de concurs Renault Clio R3 a refuzat sa mai porneasca in parcul de service din debutul zilei secunde a raliului.

foto: Catalin Oprea
foto: Catalin Oprea

Din pacate acestea sunt raliurile si de aceasta data am cazut victime ale problemelor tehnice care pot aparea pentru fiecare dintre noi. In ciuda abandonului eu consider ca a fost un raliu bun pentru noi pentru ca am avut o zi destul de buna sambata cand acomodarea cu masina in regim de concurs a decurs fara probleme. Suntem multumiti de timpii realizati, mai ales ca ne bateam pentru locul al treilea pe podium la clasa noastra, insa probleme tehnice aparute spre finalul zilei ne-au frant toate sperantele.” declara Gabriel ENE.   

 

Masina a refuzat sa porneasca inainte de PS1-Paraul si astfel am intarziat in start 1 minut fiind penalizati cu 10 secunde. Acelasi lucru s-a intamplat si in debutul zilei secunde, insa de aceasta data masina a pornit mult mai greu dupa aproximativ 6 minute si deja penalizarea care am fi luat-o era mult prea mare de recuperat si de aceea am decis sa declaram forfait. Ne-a placut foarte mult superspciala din centrul orasului si dorim sa multumim fanilor care au fost prezenti in numar mare pe probe si ne-au incurajat. Ne vedem la Sibiu.” incheia Gabriel ENE.

foto: Catalin Oprea
foto: Catalin Oprea

Ciprian SOLOMON a completat: „Etapa a devenit in final un test pentru noi deoarece problemele tehnice aparute ne-au pus in imposibilitatea de a mai spera la vreun rezultat bun. Asa cum am mai spus este important sa ne obisnuim cu masina sa crestem ritmul treptat si rezultatele vor aparea. Este o masina noua pentru noi si pana ne obisnuim impreuna este inevitabil ca micile probleme sa nu apara. Deja ne gandim la urmatoarea etapa de la Sibiu si azi incepem sa analizam problemele aparute la masina.

 

Urmatoarea etapa, Raliul Sibiului, va avea loc in perioada 15-16 aprilie.

 

Echipajul Shark Racing beneficiaza de sprijinul SGMarket.ro RallyTube, Serus si Ideal Media Advertising pe intreaga durata a sezonului competitional 2016.