Bogdan Marisca : ” Imi place mai mult macadamul dar am castigat mai multe raliuri pe asfalt “

Daca anul trecut ar fi avut tot 77 de puncte cate are in prezent, Bogdan Marisca ar fi fost cu siguranta campion national. In 2010 sistemul de punctaj s-a schimbat , castigatorul unui raliu primind 25 de puncte , cu 7 mai multe decat locul 2 , principalul obiectiv fiind stimularea luptei pentru victorie .

Oricum, multe puncte adunate dupa doar 4 raliuri desfasurate in conditiile in care ultimele doua editii ale Campionatului National de Raliuri au fost dominate de piloti straini, fie ei finlandezi sau maghiari . Sa fie 2010 anul romanilor ? Ramane de vazut ! La finalul “turului” scorul este : Bogdan Marisca 2 – pilotii maghiari 2 .  Urmeaza “returul” cu inca patru etape pe macadam , prima dintre ele fiind programata la Sibiu intre 15-18 iulie .  Ce isi propune liderul clasamentului general al CNR pentru jumatatea a doua a sezonului puteti afla mai jos :

Motorsportnews.ro : Daca e sa privim timpii de pe probele speciale am fi tentati sa credem ca te-ai impus destul de usor . In realitate cum a fost ?

Bogdan Marisca : Nu a fost deloc usor, nici nu are cum, adversarii mei sunt foarte rapizi si sunt …multi, dar am ales bine cauciucurile si am avut incredere in masina, care, spre deosebire de Tirgu-Mures, a fost foarte bine setata! In rest dupa Ps2 si 3 am stiut ca avem sanse reale la locul 1 si ca daca nu facem vreo greseala totul va fi ok .

Motorsportnews.ro :Anul trecut ai castigat deasemeni Raliul Clujului , anul acesta din nou. “Carcotasii” vor fi tentati sa spuna ca se asteptau la asa ceva. Ce le-ai raspunde ?

Bogdan Marisca : In general carcotasilor nu simt nevoia sa le raspund… :), pentru ca oricum n-ar schimba mare lucru 🙂

Motorsportnews.ro : Odata cu Raliul Clujului s-au incheiat etapele de asfalt din CNR . Cat esti de multumit de evolutia ta de anul acesta pana in prezent ?

Bogdan Marisca : Sint multumit de ritmul nostru de pana acuma, cu exceptia Raliului  Tg.  Mures unde am venit pe 4 strict conjunctural, in rest a fost foarte bine.

Motorsportnews.ro : Marea majoritate a pilotilor au afinitati pentru asfalt sau macadam ? Tu , ai vreo preferinta ?

Bogdan Marisca : La mine lucrurile se intampla oarecum paradoxal, imi place mai mult macadamul, dar am cistigat mai multe raliuri pe asfalt…

Motorsportnews.ro : Urmeaza inca patru etape de macadam ? Ce iti propui pentru acestea si cum crezi ca te vei descurca ?

Bogdan Marisca : Mai greu sa spun cum ma voi descurca, dar ne vom stradui sa le terminam pe podium, pe toate si sa incercam sa ne pastram pozitia pana la final, lucru care nu va fi deloc usor, pentru ca Marco, Szabo, Giri,  Spitzmuler, Vali, Manu,  Titi, urmaresc si ei acelasi lucru ca si noi!! Pe de alta parte pentru toti fanii acestui sport acest lucru este un element pozitiv, deci vom avea o a doua jumatate a campionatului extrem de interesanta!


Va asteptam pe probe!