Vali Porcisteanu : ” simt ca am progresat si la ceea ce tine de psihic si motivatie “

 

Motorsportnews.ro:  Vali se pare ca Brasovul si cursele organizate in aceasta zona a tarii iti priesc. Cum a fost anul acesta la Tara Barsei ?

 

Vali Porcisteanu:  Da, am tot zis ca Raliurile de la Brasov sunt “raliurile de casa”  🙂 A fost destul de greu si putin  stresant. Pentru noi obiectivul era sa ne clasam in fata urmaritorilor pentru a ne consolida pozitia de lider in campionat. Inceputul, sambata dimineata a fost putin mai “rezervat” si dupa primele probe eram pe locul trei la 10 secunde de lider. Atacul a fost declansat pe ps4 unde am avut un ritm foarte bun si am castigat proba, cea mai lunga a raliului, cu 20 de secunde. In acel moment am devenit lideri si a trebuit doar sa rezistam “atacurilor”.  Ma bucur ca am reusit sa castigam inca o data raliul Tara Barsei si cu aceasta ocazie avansul nostru in fruntea ierarhiei a crescut si mai mult.

 

 

Motorsportnews.ro:  Ce parere ai despre superspeciala de la Bucuresti, isi are sau nu locul in acest format?

 

Vali Porcisteanu: Da, este o idee buna, cum am mai spus, dar din pacate organizatorii nu au facut tot ce trebuia ca publicul sa poata vedea spectacolul asa cum se cuvine (nu printre bannere si in genunchi). Daca ar fi beneficiat de  conditii “normale”, numarul lor ar fi fost cu siguranta mult mai mare. Plus ca o gramada de cunostinte care nu sunt chiar atat de familiarizate cu acest sport, nu au stiut ca se va desfasura un eveniment automobilistic atat de important la Bucuresti. Deci mediatizarea a fost foarte slaba pentru un oras in care interesul ar fi trebuit sa fie maxim.

 

 

Motorsportnews.ro: Atentia tuturor este indreptata spre tine tinand cont ca ai mai facut un pas important catre primul titlu de campion national. Cum te descurci in aceasta postura?

 

Vali Porcisteanu: Nu mi se pare nimic “iesit din comun”… Intr-adevar este un pas important si speram ca la Iasi sa ne atingem obiectivul.

 

 

Motorsportnews.ro:  Inainte de Raliul Tara Barsei ai fost in Finlanda la Scoala de pilotaj a lui Jarkko Miettinen. Ce mai face finlandezul si ce ai mai reusit sa inveti, tinand cont ca ai déjà o experienta in acest domeniu?

 

 Vali Porcisteanu: Da, mi-am dorit de mult sa fac un curs de pilotaj in Finlanda si iata ca am reusit. Am avut noroc ca Jarkko a avut liber si am putut merge la el fix cu o saptamana inainte de Tara Barsei (25-26.08).

 

El se ocupa de scoala in principiu. Da, am experienta si as putea spune ca destul de mare, dar intotdeauna mai ai de progresat si de invatat lucruri noi. Am descoperit acolo ca fac destule greseli, unele mai mici altele mai mari, stilul de pilotaj in sine nu e unul “corect” si am invatat diverse secrete pentru a fi mai eficient. Am inceput deja sa pun in practica in acest raliu, dar mai este mult de lucrat. Sper sa reusesc cat mai repede sa ma perfectionez, dar nu-mi va fi usor dupa ce sunt obisnuit de ani buni cu un anumit stil.

        

 

Motorsportnews.ro:  Pe cand “ Vallino Rally School” ?

 

 Vali Porcisteanu: Da, suna bine… De foarte mult timp vreau sa-mi infiintez o scoala de pilotaj, numai ca FRAS nu-mi poate da “acceptul” pentru ca nu ma incadrez in criteriile pe care chiar ei le considera ca fiind “idioate”. Nu stiu cat va mai trebui sa astept… poate ar trebui sa afiliez scoala direct la FIA.Zi de zi ne lovim de tot felul de probleme si  nemultumiri, si doar “noi sportivii” suntem singurii vinovati ca “inghitim” tot si nu facem nimic sa se schimbe situatia actuala.

 

 

Motorsportnews.ro: Cum vei aborda ultimele doua raliuri din acest sezon ?

 

 Vali Porcisteanu:  Ca si pe cele de pana acum. Cu maxima concentrare, cu masina revizuita “la sange” si cu o mare dorinta de a castiga Titlul de Campion National absolut. Consider ca anul acesta, pe langa experienta acumulata la capitolul pilotaj, simt ca am progresat si la ceea ce tine de psihic si motivatie, facand fata presiunilor de orice fel.

 

 

Motorsportnews.ro: Cum vei sarbatori titlul de campion ?

 

Vali Porcisteanu:   Deocamdata nu-mi fac planuri de “sarbatorit” 🙂 Mai intai sa ne facem treaba bine pana la capat si vedem atunci ce “traznai” ne trec prin cap. Imi doresc sa facem o cursa buna si la Iasi si sa facem acolo o petrecere pe cinste 🙂

 

 

credit foto : Motormedia