Juniorii NRA au strălucit în Raliul Sibiului

Juniorii NRA au adus o nouă victorie de etapă pentru echipa Napoca Rally Academy și au adunat puncte importante și în lupta individuală pentru titlurile naționale. Florin Tincescu  a terminat în premieră pe podium la general, Simone Tempestini, revenit conform regulamentului Rally 2, s-a clasat pe 5, Norbert Maior s-a impus la Cupa Dacia, iar Mihai Manole a terminat pe locul secund la clasa 2WD.

045153ae-7a4d-40e2-a718-9f8a05d78735

Și la Raliul Sibiului, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, juniorii Napoca Rally Academy au adunat punctele care au asigurat echipei clasarea pe prima poziție în ierarhia etapei.

La finalul celor 12 probe speciale, Florin Tincescu a urcat în premieră pe podium la general, Simone Tempestini a minimizat incidentul din prima zi și a terminat pe locul 5, Norbert Maior a câștigat Cupa Dacia, iar Mihai Manole s-a clasat pe locul secund în clasamentul 2WD.

“A fost un raliu în care juniorii noștri au strălucit din nou pe probele speciale. Sunt mândru de rezultatele lor și de modul în care au evoluat pe probele speciale”, a spus Marco Tempestini, liderul echipei NRA.

După o serie de abandonuri, Florin Tincescu și Sergiu Itu au sărbătorit la Sibiu prima clasare pe podium la general. Echipajul Napoca Rally Academy a terminat prima zi pe locul șase în ierarhia raliului, iar în ziua a doua a crescut constant ritmul pentru ca în final să urce pe poziția a treia la general și pe locul secund la clasa 3. “Sunt bucuros că am simțit din nou gustul șampaniei și că după o perioadă mai proastă am revenit cu un rezultat atât de bun. A fost un raliu solicitant în care totul a funcționat perfect și în care am obținut un rezultat pe care-l așteptam de multă vreme”, a spus Florin Tincescu.  

Simone Tempestini și Marc Banca au început cu stângul etapa de la Sibiu și după primii doi kilometri de probă specială au fost nevoiți să abandoneze. “Am făcut o greșeală, dar cu ajutorul echipei noastre vom continua sâmbătă. Trebuie să ne concentrăm și să adunăm cât mai multe puncte posibil în aceste condiții”, a spus Simone Tempestini, în parcul de service la finalul zilei de vineri.

7c2f5a81-7c50-4b46-919a-a90695e3391b

Ceea ce a și făcut. Juniorul NRA a avut o evoluție excelentă sâmbătă și a câștigat opt din cele 10 probe speciale programate, inclusiv Power Stage, ceea ce i-a adus puncte suplimentare. În final, Simone Tempestini și Marc Banca au terminat pe locul cinci și au adunat puncte importante atât în clasamentul piloților, cât și în clasamentul pe echipe. “Chiar dacă am pierdut prima poziție la general sunt mulțumit de modul în care am mers pe probele de sâmbătă. Am gestionat bine situația și am învățat lecția de aici. Suntem pregătiți să ne recuperăm poziția în etapa următoare”, a mai spus Simone Tempestini.  

După locul secund de la Brașov, Norbert Maior și Alina Bianca Pop au reușit să termine etapa de la Sibiu cu o victorie în Cupa Dacia. Norbert Maior a câștigat șase din cele 12 probe speciale și a obținut primul său succes din acest sezon. “Sunt bucuros că am reușit să facem o  cursă frumoasă la Sibiu și că plecăm cu maximum de puncte de la această etapă. Am avut un ritm bun încă de la început și pas cu pas ne-am construit un avantaj liniștitor în fruntea Cupei Dacia. Ne-am simțit foarte bine în mașina de curse, iar acest lucru s-a văzut în evoluția noastră. Plecăm de la Sibiu cu puncte importante pentru noi, cu o victorie muncită a echipei și multă încredere pentru următoarele etape”, a spus Norbert Maior, cel mai tânăr membru al echipei NRA.

c5955b72-39cf-4880-821e-79f7d555d5e2

Evoluția bună a echipei a fost completată de Mihai Manole și Florin Dorca, pe un Peugeot 208 R2, care au terminat raliul pe locul secund la clasa 2WD. “A fost un raliu în care totul a funcționat foarte bine cu noul copilot. Am avut încredere în el și în mașină și rezultatul este unul excelent. Sunt foarte bucuros și sper să continuăm în același ritm și la etapa următoare”, a spus și Mihai Manole.

Raliul Aradului, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, se va desfășura în perioada 13 – 14 mai 2016.