Sibiu Rally Challenge s-a promovat la Techno-Classica Essen 2016

Organizatorii Sibiu Rally Challenge au stabilit contacte cu cele mai importante cluburi de vehicule istorice din Europa și au invitat peste 20 de proprietari de vehicule istorice în această vară la Sibiu. 

 

Organizatorii Sibiu Rally Challenge au continuat și în acest an parteneriatul cu DSK e.V., Clubul Piloților din Germania, și au promovat evenimentul internațional Sibiu Rally Challenge 2016 la Techno-Classica Essen, unul dintre cele mai cunoscute Saloane Auto dedicate mașinilor clasice.

 

Timp de 4 zile, în perioada 6 – 10 aprilie, organizatorii Sibiu Rally Challenge au stabilit contacte cu proprietari de automobile sport și de stradă clasice, cu organizatori de competiții similare din Europa și cu pasionați veniți să admire modelele legendare expuse la Essen.

d68d2c57-2489-45b2-8089-d702df65d9b8
Au fost patru zile extrem de frumoase în care am prezentat orașul Sibiu, Transfăgărășanul, drumurile din Mărginime și tot ce are mai frumos județul nostru pentru a atrage o participare cât mai numeroasă la Sibiu Rally Challenge și în 2016”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

 

În cadrul evenimentului de la Essen, organizatorii Sibiu Rally Challenge și Georgios Ladopoulos, președintele comisiei sportive a Retromobil Club România, s-au întâlnit cu Patrick Rollet, președintele FIVA, Laszlo Tomcsanyi, vicepreședinte FIVA Events și George Ioannides, fost observator FIVA anul trecut la Sibiu.

 

 “Techno Classica Essen ne-a dat ocazia să ne întâlnim și să discutăm cu cei mai importanți oameni din FIVA și să stabilim cu ei agenda vizitelor oficiale la evenimentele din România. Astfel s-a stabilit că trei evenimente din calendarul Retromobil Club Romania vor avea observatori FIVA din cei mai experimentați. Președintele FIVA Patrick Rollet a fost foarte impresionat de munca depusă pentru promovarea acestui eveniment din partea echipei organizatorice. De asemenea a declarat că, în măsura în care agenda lui îi va permite, i-ar face o mare plăcere să participe personal la cucerirea Transfăgărășanului, având amintiri frumoase de pe vremuri când socrul său a fost diplomat la Ambasada Franceza din București și vizita cu soția sa țara noastră“, a spus Georgios Ladopoulos.

e02139a9-f377-4787-8100-1ad84e0321b3
Etapa de la Sibiu a fost inclusă, în premieră pentru o competiție din România, alături de evenimente de top din calendarul Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA).  Prin tot ceea ce am făcut am încercat să aducem în Sibiu evenimente de top care să contribuie la promovarea internațională a orașului nostru și să atragă un număr din ce în ce mai mare de turiști. Mă bucur că valoarea evenimentului nostru a fost recunoscut de oficialii FIVA și Retromobil Club România și sper ca evenimentul de la Sibiu să devină o referință pe plan internațional”, a continuat Sorin Itu.

 

În cadrul evenimentului, organizatorii Sibiu Rally Challenge au stabilit contacte cu cluburi importante din Europa, cu proprietari de vehicule clasice și cu alți organizatori de evenimente.

 

Am invitat o serie de personalități importante în domeniu, proprietari de mașini clasice, și sunt convins că vom vedea mașini spectaculoase în Piața Mare din Sibiu între 18 și 20 august. Avem până acum modele confirmate cu o valoare de peste 4 milioane de Euro și sunt sigur că lista va deveni din ce în ce mai interesantă”, a mai adăugat Sorin Itu.

 

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 18 – 20 august și este un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor care se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange România.

8d283aaa-96ee-4c82-88b5-6aa4ed26fa8e