Inca un pas spre varf

Valentin Porcisteanu si Dan Dobre au sosit la Arad in postura de castigatori ai rundei precedente si de candidati la titlu. Si, chiar daca s-au inscris pe ultima suta de metri, din pricina problemelor financiare, iar abandonul de anul trecut ii indemna la precautie, componentii echipajului cu numarul 25 si-au propus sa adopte un ritm care sa le permita sa obtina un rezultat menit sa-i mentina in cursa pentru prima pozitie in CNRD 2010.

In superspeciala, Vali si Dan au facut, ca de fiecare data, spectacol, si au obtinut un timp apropiat de cel reusit de Marisca si Szabo, ocupantii primelor doua pozitii in ierarhia absoluta. Apoi, in ziua a doua, inca dupa prima proba se instalau pe treapta a treia a podiumului, pozitie pe care aveau sa o pastreze pana la final. „Am ales bine anvelopele, iar masina s-a comportat foarte bine chiar si in conditiile in care am lovit cativa bolovani si am strambat cateva brate. Am mai avut si o mica problema la pompa de diferential activ, dar mecanicii au rezolvat-o extrem de prompt in parcul de service, astfel ca acest lucru nu ne-a afectat prestatia. Din pacate insa, nu am putut sa ne ridicam la ritmul impus de Szabo si Spitzmuller. Am fost cam lenti pe portiunile alunecoase, cu noroi, unde am mers parca prea prudent. In subconstientul meu s-au duelat ideea de a ataca pe principiul totul sau nimic si aceea de a nu pierde tot si, pana la urma, aceea din urma a invins. Cumva este normal. Daca bugetul ne-ar permite sa fortam mai mult sunt sigur ca rezultatele s-ar schimba, pentru ca sunt destule viraje de viteza in care franez sau ridic gazul pentru a nu risca nimic, dar si pentru ca am putea beneficia de mai multe teste, de mai multi kilometri in masina pentru a putea ajunge la un ritm superior”, spune „Vallino”.

Pozitia obtinuta la Arad, coroborata cu abandonul lui Marisca, le-a permis lui Porcisteanu si Dobre sa mai castige un loc in ierarhia campionatului, cei doi fiind acum pe pozitia secunda. „Campionatul se joaca la Iasi si avem sanse mari sa devenim vicecampioni si putem inca sa visam chiar si la titlu. Nu ne ramane decat sa ne pregatim si sa terminam anul cu un rezultat cat mai bun. O merita fanii nostri. In plus, o merita toti cei care s-au oferit sa ne sustina sa luam startul la Arad pentru a nu rata sansa de a ne bate pentru titlu. Si, daca tot am adus aminte de acestia, trebuie sa-i multumim si lui Dodo Pitigoi pentru sprijinul acordat, pentru intelegerea de care a dat dovada si pentru ca are incredere in noi si ne sustine pentru a termina campionatul cat mai sus”, declara Vali la finele intrecerii.

One thought on “Inca un pas spre varf”

  1. Multa, multa bafta Vali si Dan la Iasi ! Sa ''tina fierul'' si sa reusiti un rezultat extraordinar !

    Suntem alaturi de ''25'' !

Comments are closed.