Raliul Aradului, a șaptea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop si a Cupei Dacia Logan

Chiar dacă lupta pentru titlu în cel de al patrulea sezon al Cupei Dacia s-a încheiat în Raliul Țara Bârsei, Viorel Ivan devenind campion cu două etape înainte de final asta nu înseamnă că Raliul Aradului nu este un eveniment animat de evoluția concurenților de la Cupă.

Alex Mirea și Bogdan Năstase sunt actorii duelului pentru trofeul Klar Macadam și doi din favoriții la obținerea titlului de vicecampion. Ambii au câștigat câte o etapă de macadam din actualul sezon și sunt despărțiți doar de un punct în clasamentul general, unde înainte de Raliul Aradului Bogdan Năstase ocupă locul doi cu 78 de puncte, în timp ce Alex Mirea este la egalitate cu Adrian Grigore, ambii acumulând 77 de puncte.

Cu 68 de puncte strânse în urma celor cinci etape la care a luat startul și Sebastian Barbu, care este debutant în raliuri, se poate apropia la Arad de podiumul clasamentului general al Cupei Dacia.

La Raliul Aradului evoluează 10 echipaje care participă în Cupa Dacia și această penultimă etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop marchează și debutul competițional al lui Simone Tempestini. Fiul lui Marco Tempestini a debutat în Cupa Dacia la Raliul Țara Bârsei, unde a fost copilot în mașina forlighter pilotată de George Grigorescu însă la Arad, pentru că a împlinit 18 ani, pilotează una din mașinile înscrise în raliu.

Raliul Aradului a debutat vineri cu o probă super specială desfășurată pe circuitul de karting VIK Power și continuă astăzi cu 10 probe speciale care vor însuma 112,8 km și care îi vor duce pe concurenți în zona Lipova. Finișul raliului se va consemna în fața primăriei din Arad începând cu ora 19.44.

Top 3-ul Cupei Dacia PS 1 Raliul Aradului (proba superspecială)

1.Sebastian Barbu/Răzvan Hulea

2.Viorel Ivan/Gheorghe Dumitru

3.Adrian Răduță/Robert Maior

Clasament Cupa Dacia dupa 6 etape

Renatta Stepanov

Credit foto pentru imaginile din attachment – Cătălin Stoia/Simcat

4 thoughts on “Raliul Aradului, a șaptea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop si a Cupei Dacia Logan”

  1. @Lucian eu in dreptul lui B. Nastase vad 15 puncte pentru etapa a 4 a .

    @Alex WRC acesta era clasamentul de azi dimineata, dupa 6 etape desfasurate . O sa-l postam cat de curand si pe cel dupa etapa a 7 a .

    Multumesc

    LE: am sesizat greseala , multumim

  2. Eu ma refeream la cele 4 puncte aferente participarii, nu la cele 15 pentru locul ocupat in clasament in etapa a 4-a

Comments are closed.