Doi “pestisori” printre “balene”

Plecati la drum cu dorinta de a se familiariza impreuna ca echipaj si de a termina onorabil Tess Rally, Horatiu SAVU si mult mai tanarul sau navigator Marc BANCA au reusit la finalul raliului o clasare meritorie in conditiile date, locul 8 in clasamentul general FIA aducandu-le primele puncte din acest sezon.

Marc s-a aflat la prima participare oficiala in calitate de sportiv, chiar daca nu are inca 18 ani, lucru permis de noile reglementari ale FRAS, fiind cel mai tanar sportiv care a luat startul vreodata in Campionatul National de Raliuri.

Dupa un debut de cursa usor ezitant, concretizat intr-un tete-a-queue pe PS 2, cei doi reusesc sa-si amelioreze evolutia, totul culminand cu ocuparea locului 5 pe ultima proba speciala a zilei, Rasnov – Poiana. Sfarsitul zilei intai a raliului gaseste echipajul clujean pe pozitia 8 in cadrul clasamentului general FIA. Ziua decisiva a raliului urma sa supuna echipajele celor doua probe lungi, Babarunca si Cheia. Prima proba avea sa aduca un nou tete-a-queue, dar acest lucru nu a impiedicat clasarea clujenilor pe locul 7 in ierarhia generala, la fel ca si in ultima speciala a zilei.

Horatiu SAVU: “Am plecat la drum cu multe necunoscute, dupa multa munca depusa, atat in vederea ameliorarii pregatirii noastre fizice si psihice, cat si in vederea ameliorarii performantelor masinii. Sunt foarte multumit de faptul ca am reusit, cu o masina reconstruita practic de noi de la zero, sa scadem ecartul fata de castigatori, de la 7-8 secunde/km cat era anul trecut la aproximativ o secunda/km la acest raliu. Bineinteles, mai avem de muncit la intelegerea noii configuratii a masinii si la ameliorarea set-up-ului suspensiei, dar per ansamblu am avut o cursa aproape perfecta, conlucrarea cu Marc dovedindu-se impecabila. Noua combinatie pilot – copilot – masina ne da incredere in obtinerea unor rezultate care sa ne permita clasarea pe unul din primele 10 locuri la finalul sezonului. Doresc sa ii multumesc inca o data lui Laci Tamas pentru ajutorul oferit in pregatirea masinii”.

Marc BANCA: ” Mie mi s-a parut ca am mers bine, cred ca a fost relativ ok dictarea, si sper ca la cursa urmatoare sa fie si mai bine, si sa terminam si mai sus in clasament. Sunt bucuros ca in sfarsit FRAS a luat o decizie inteleapta referitoare la varsta la care poti debuta in CNR.”.

Echipajul clujean invita pe toti iubitorii motosportului sa ii urmareasca evolutia in cadrul Raliului Argesului din 7-9 mai.

Foto : Bogdan – Motorsportnews.ro

One thought on “Doi “pestisori” printre “balene””

Comments are closed.