Echipajul 44, Toader / Rusu, start lansat în noul sezon

Sibienii Cristi Toader şi Cezar Rusu au terminat Raliul Braşovului Tess în puncte la grupa A, clasa A7 şi în clasamentul maşinilor Diesel.

La primul raliu împreună, sibienii Cristi Toader şi Cezar Dinu au terminat pe locul 10 la A şi A7 şi pe 2 în clasamentul Diesel, la Braşov. Chiar dacă cei 2 au avut puţin timp pentru a pregăti această primă cursă, la Raliul Braşovului Tess s-au descurcat cu brio. Nici faptul că, după un sezon în dreapta lui Horaţiu Baltador, Toader a revenit la volan, nici cei 4 ani de absenţă din fenomen a navigatorului Cezar Rusu nu şi-au pus amprenta în mod serios asupra evoluţiei echipajului sibian, iar noua maşină, una achiziţionată recent de la albaiulianul Radu Ortelecan, s-a comportat bine la Braşov.

Ne-am descurcat bine la acest prim raliu. Traseul a fost OK. Doar la ultima trecere pe Babarunca au apărut ceva probleme, traseul era plin de “bile” în viraje. Aici s-a făcut diferenţa în clasament“, susţine Cristi Toader.

Pilotul sibian a mai afirmat că a rămas impresionant de modul în care s-a comportat noua maşină, un Seat Ibiza Cupra TDI. “Avem o maşină cu potenţial. Nu ne-a pus mari probleme. Doar la repornirea motorului, pe “superspecială”, au fost mici probleme. Acolo am pierdut locuri preţioase. În rest, doar am mai şters de praf Seatul, între probe, şi l-am alimentat. Atât!”, a spus Toader, care e de părere că noul echipaj, cu studentul la Medicină Cezar Rusu (35 ani), este deja ca şi sudat. “Ne înţelegem deja foarte bine. Sunt nespus de bucuros că am făcut această alegere“, a completat pilotul sibian.

La rândul său, navigatorul Cezar Rusu declară că obiectivul principal al echipajului a fost acela de a termina Raliul Braşovului Tess. “A fost mişto la Braşov. Am plecat cu o strategie de securitate pentru maşină, pentru a-i da şansa lui Cristi să se acomodeze cu maşina. Ne-a interesat, în primul rând, să terminăm acest raliu. Cu Cristi deja mă înţeleg bine, suntem pe aceeaşi lungime de undă”, afirmă Rusu. Acesta a mai completat că ideea alcătuirii acestui echipaj s-a născut la finele anului trecut. “Eu nu m-am mai dat de 4 ani. Ultima dată am făcut echipaj cu bucureşteanul Eugen Banciu, proprietarul Farmexpert. Cu Cristi mă ştiu de ceva vreme. Pe la finele anului trecut m-a întrebat dacă nu mă interesează o colaborare. Ideea de a forma acest echipaj a fost a lui şi mă bucur că i-am dat curs“, a mai declarat Cezar Rusu.

Participarea celor 2 în Campionatul Naţional de Raliuri este posibilă datorită sprijinului sponsorilor Sigemo SRL, Komdoors, Greiner, Thrace Greiner, Eurofoam, Market Impex, Porsib (dealer autorizat Seat), Big Prints şi Laboratoarele Favisan.

Foto : Bogdan – Motorsportnews.ro