Raliul Brasovului Tess – 16-18 aprilie 2010

Cea mai longeviva etapa de campionat national – raliul Brasovului, isi sarbatoreste in acest an 40 de ani de activitate. In cel de al doilea week end al lunii aprilie se va da , in sfarsit, startul sezonului national de raliuri si tot odata si celei de a XXXX-a editii a raliului Brasovului. Aceasta editie a raliului brasovean are o semnificatie importanta si pentru clubul organizator Auto Blic si anume faptul ca in 2010 se implinesc 10 ani de cand clubul brasovean a organizat pentru prima oara istoricul raliu al Brasovului. “Sunt mahnit de faptul ca aceste momente aniversare sunt acoperite de norii negri ai crizei financiare si ca din aceasta cauza nu putem organiza un eveniment de gala asa cum s-ar cuveni” a declarat domnul Bela Stoica presedintele clubului Auto Blic“in conditiile date sunt bucuros pentru ca am reusit la fel ca si in anii precendenti sa pastram alaturi de raliu parteneri traditionali din Brasov si din tara” a continuat presedintele Auto Blic

Compania brasoveana TESS – distribuitor Audi si Volkswagen, este unul din partenerii traditionali ai raliului. Semnificativ in acest sens este faptul ca ultimele cinci editii ale raliului poarta numele Tess Rally. “Suntem onorati sa fim partenerii unui raliu istoric din Romania. Cand acest raliu este organizat in orasul nostru, nu putem sa nu-i fim alaturi chiar daca nici compania noastra nu traveseaza cel mai bun moment al existentei sale” a declarat domnul Gelu Dumitru director general Tess Brasov. “Speram ca si alti parteneri sa ni se alature, si avem semnale pozitive in acest sens, astfel incat sa putem oferi raliului aura de gala pe care si-o merita” a incheiat intr-o nota optimista patronul Tess Brasov.
Compania Exxon Mobil distribuitor Mobil 1 este unul din partenerii despre care vorbea patronul Tess Brasov.
Hotel Aro Palace cel mai vechi si mai luxos hotel din Brasov este gazda editiei de gala a raliului.
In saloanele stabilimentului din centrul vechi al orasului isi va avea sediul conducera Tess Rally secretariatul, juriul de concurs, presa si nu in ultimul rand conducera hotelului are oferte senzationale din punct de vedere al raportului calitate (5 stele) / pret, pentru participanti.
”Dorim sa fie toata lumea in acelasi loc pentru aceasta editie a raliului, un loc frumos, un loc spatios un loc unde acest raliu istoric s-a simtit mereu excelent” – a declarat domnul Voinescu Ciprian directorul hotelului.
Compania Espavo Brasov este in mod traditional din nou partener al raliului. Pe langa sustinerea financiara membrii companiei se vor ocupa si de aspectul exterior al automobilelor de cursa printr-o spalare profesionista cu utilaje profesionale Karcher.

“Lista cu parteneri ramane deschisa”,
a spus domnul Stoica Bela, “as minti daca as afirma ca bugetul este complet. Sunt insa convins ca in cele 30 de zile care au mai ramas pana la start vor dori sa ni se alature si alti parteneri. Vom fi bucurosi sa anuntam cat de curand prezenta pe lista partenerilor a Companiei Kampur Service si a altora cu care mai suntem in negocieri. Nu vreau sa inchei aceasta prima interventie despre Tess Rally fara sa amintesc aici si acum numele a doua companii din Brasov care acum 10 ani cand eram niste pioneri in ale organizarii dar mai ales in ale marketingului ne-au sustinut material si logistic enorm. Fara suportul companiilor: Cyclon srl Brasov (patroni fratii Laszlo si Istvan Barabas) si Autotransmar S.A Brasov (directori Ioan Ulmeanu si Claudiu Bobes), azi sigur nu ne pregateam de gala” a incheiat organizatorul Tess Rally.

Despre Tess Rally 2010
Editia din acest an pastreaza 90 % formatul editiei anterioare. Unica dar semnificativa modificare este locatia PS 1 (super speciala) in centrul orasului pe acelasi traseu (alt desen) pe care in august 2009 s-a desfasurat super speciala raliului Tara Barsei Dunlop SEAT
Schimbarea locatiei pentru PS1 a “lungit” si raliul care in acest an se va desfasura in trei zlle. Vineri 16 aprilie se va desfasura super speciala ( PS1), sambata 17 aprilie probele spre si dinspre Sinca Veche (DN73A) si celebra Poiana “lunga” cu startul din Rasnov, duminica 18 aprilie urmand sa iaba loc numai putin celebra proba “Babarunca” (dus/intors) si festivitatea de premiere in sala “Amfiteatru” (“Barul de noapte”) a hotelului Aro Palace.

Tess Rally 2010 – date tehnice
Lungime totala raliu: 214.25km
Din care probe speciale: 101.60km
Cea mai lunga proba speciala: “Babarunca” (PS7) – 28.10km
Cea mai scurta proba speciala: “Brasov Rally Show” (PS1) – 1.20km

Tess Rally 2010 – locatii
Parcul de start/sosire: parcarea de pe B-dul Erorilor paralela cu parcul Nicolae Titulescu
Parcul de service: Parcarea de langa P-ta Constitutiei (Centrul Civic)
Documentatia tehnica, informatii si noutati despre Tess Rally sunt disponibile pe  www.raliulbrasovului.ro

Dan Craciun
Ofiter de presa Tess Rally

sursa : www.raliulbrasovului.ro