Tess Rally 2010 – conferinta de presa


Conferinta de presa premergatoare TESS Rally a avut loc in aceasta dimineata, gazda evenimentului fiind Hotelul Aro Palace, din Brasov. La intalnirea cu presa a luat parte presedintele clubului organizator Auto Blic, alaturi de care s-au aflat reprezentantii sponsorilor si doi dintre piloti.

Domnul Bela Stoica, presedintele clubului organizator, Auto Blic a luat cuvantul primul: “Ne aflam la al 40-lea an de raliuri la Brasov, desi este cea de-a 39-a editie a cursei, anul 2000 fiind o pauza. Este asadar o competitie foarte longeviva si una  cu o bogata istorie, care nu a fost anulata nici macar in 1977, cand startul a fost decalat din cauza cutremurului. In acest an ne-am intors la Aro Palace, unde putem spune ca s-a nascut acest raliu si unde am gasit sustinere pentru gazduirea si sustinerea evenimentului. Doresc sa multumesc partenerilor nostri pentru sprijinul acordat si fara de care acest eveniment nu ar fi fost posibil. Domnul Gelu Dumitru de la TESS, care este alaturi de Auto Blic inca de acum 10 ani, de la infiintarea clubului, nu a spus niciodata nu. Astfel TESS este din nou partener principal, nume care da si denumirea raliului. Ceilalti parteneri ai raliului sunt Lubexpert, care este alaturi de noi si la Raliul Tara Barsei, Kampur, care ne sprijina prima oara, Vectra Service si Espavo, care munceste alaturi de noi la organizare in fiecare an“.
Domnul Nicolae Albu, director general Hotel Aro Palace a pus si el accentul pe traditia cursei de a-si asocia numele cu cel al hotelului pe care domnia sa il conduce: “Aici s-a nascut Raliul Brasovului, ca si Cerbul de Aur, care are o statueta ce aminteste acest lucru, pe viitor probabil vom face si pentru raliu ceva asemanator. Hotelul Aro Palace sustine o serie de evenimente care au ajutat la consacrarea Brasovului pe plan national si international de-a lungul timpului, intre care si Raliul Brasovului. Chiar daca vremurile nu sunt cele mai potrivite, organizatorii raliului au depasit momentul dificil si astfel vom reusi sa mentinem si in acest an evenimentul la nivelul cu care am obisnuit“.
TESS Brasov, distribuitor VW si Audi este din nou partener principal al cursei, care poarta si de aceasta data numele firmei brasovene. Domnul Gelu Dumitru, director general TESS si-a exprimat bucuria pentru a fi alaturi de eveniment si pentru faptul ca aceasta colabrare este ilustrata prin chiar titlul intrecerii.
Domnul Gelu Matau, reprezentantul companiei Lubexpert, importator al uleiurilor Mobil1 si Esso si-a exprimat si el satisfactia pentru colaborarea cu TESS Rally, care face parte din politica de asociere cu sportul cu motor a companiei Mobil 1, sustinator al Raliului de la Baia Mare si al mai multor echipaje din Campionatul National de-a lungul timpului.
Un partener nou care se alatura echipei de organizare in acest an este Kampur Service, care a fost reperezentata de domnul Adrian Lelutiu, director general. Acesta a precizat : “Suntem o firma noua, avem doar doi ani si jumatate de activitate si ne bucuram sa fim alaturi de Auto Blic in organizarea acestui raliu. Sper intr-o colaborare cat mai lunga.
Au mai luat cuvantul Domnul Mihai Incze, reprezentantul Espavo, care a spus ca va fi alaturi de organizator si pe viitor si Domnul Virgil Caracas, presedinte de onoare Auto Blic, care si-a exprimat bucuria pentru ca organizatorii au reusit sa depaseasca toate dificultatile intampinate si sa mentina standardul ridicat pentru raliul de la poalele Tampei.
La final cuvantul a fost preluat de cei doi piloti prezenti, Titi Aur si Dan Girtofan, care si-ar dori prezenta si la conferinta de presa de final, care reuneste cei mai bine clasate trei echipaje. Primul a vorbit Titi Aur, revenit in CNR dupa o pauza de un an, care facut o paralela intre competitia brasoveana si clasicul Monte Carlo :  “Din punct de vedere ralistic putem spune ca acest raliu este un veritabil Monte Carlo. Mi-as fi dorit insa o organizare in Februarie-Martie, care sa garanteze o suprafata acoperita cu zapada. Este prima etapa a sezonului in mod traditional si este una deosebita pentru ca aici am adus masini in premiera pentru Romania, aici am debutat in 1986 si tot aici am obtinut sase victorii. “


Dan Girtofan a fost ultimul care a luat cuvantul, pilotul brasovean exprimandu-si bucuria de a se afla la start : “Sunt fericit sa ma aflu pe lista de start, acest lucru a fost posibil doar cu ajutorul unor oameni foarte inimosi“.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CRlthPJEG4M

Tess Rally 2010 este sustinut de companiile : TESS – distribuitor Audi si Volkswagen, Lubexpert Romaniadistribuitor Mobil 1, si Hotel Aro Palace ca si parteneri principali si de companiile Espavo Brasov, Kampur Service Brasov si Vectra Service in calitate de parteneri. Partener asociatal Tess Rally este compania Goodyear Dunlop Tires Romania sponsor national al campionatului de raliuri.


Despre Tess Rally 2010

Primul contact cu participantii va fi joi 15 aprilie cand toti cei inscrisi la Tess Rally vor participa la Shakedown pe un traseu comun cu al probei speciale “Poiana” situat in zona cunoscuta sub denumirea de “Cabana Aviatorilor”.
Tess Rally 2010 incepe vineri 16 aprilie cand se va desfasura super speciala Brasov Rally Show – pe bulevardul Eroilor din centrul Brasovului. Sambata 17 aprilie se vor desfasura probele spre si dinspre Sinca Veche (DN73A) si celebra Poiana “lunga” cu startul din Rasnov. Duminica 18 aprilie urmand sa aiba loc numai putin celebra proba “Babarunca”(dus/intors) si festivitatea de premiere in sala “Amfiteatru” (“Barul de noapte”) a hotelului Aro Palace din Brasov.

Tess Rally 2010 – date tehnice
Lungime totala raliu : 220.00 km
Din care probe speciale : 101.60 km
Cea mai lunga proba speciala : “Babarunca” (PS7) – 28.10 km
Cea mai scurta proba speciala : “Brasov Rally Show” (PS1) – 1.20 km
Locatiile raliului:
Sediul central :Hotel Aro Palace Brasov
Parcul de start/sosire : parcarea de pe B-dul Eroilor paralela cu parcul Nicolae Titulescu
Parcul de service : Parcarea de langa P-ta Constitutiei (Centru Civic)

Lista de inscrieri si informatii utile despre Tess Rally2010 pot fi gasite non stop pe www.autorally.ro, si www.raliulbrasovului.ro

Dan Craciun
Ofiter de presa Tess Rally 2010

Credit foto : www.autorally.ro

Comentarii

comentarii