Final incendiar dupa prima zi in Raliul Iasului 2010 – update

Cu o configuratie fara nicio regrupare impartita de-a lungul a doua zile Raliul Iasului 2010, ultima runda a Campionatul National de Raliuri, aduce foarte multe surprize .

Ps 1 aduce si primul abandon de marca : Bogdan Marisca , pilotul clujean fiind cel care a condus clasamentul general de-a lungul primelor 7 etape, aceasta fiind autorul unei iesiri in decor in urma careia masina a fost serios avariata insa membrii echipajului nu au fost raniti  . Pe aceasi proba au mai abandonat Lucia Sauciuc ( Renault Clio) si Eugen Badina ( Dacia Logan) . Proba a fost castigata de catre Vali Porcisteanu ( Mitsubishi Lancer Evo9 ) .

Ps2. Cioca Boca in lungime de 17,8 km , este proba pe care primul lider al raliului, Vali Porcisteanu face o pana si este nevoit sa se opreasca , in urma schimbarii rotii acesta pierzand in jur de 4 minute . Grupul celor abandonati este marit prin forfait-ul declarat de catre Dorin Banciu ( Toyota Celica) , Popa Spartacus ( Dacia Logan) , Vrabie Bogdan ( Dacia Logan) , Tomita Rares  ( Honda Civic Type R) .

Ps3 Tacuta reprezinta parcurgerea a doua oara in cadrul acestei zile a prime probe speciale . Aceasta a fost castigata de Valentin Porcisteanu ( Mitsubishi Lancer Evo9 ) care a pornit intr-o cursa nebuneasca de recuperare, in urma timpului pierdut cu pana de pe Ps2 fiindu-i amenintat si titlul de vicecampion national . Au mai abandonat pe aceasta proba Adrian Raspopa (Mitsubishi Lancer Evo9),  care a declarat la TVR ca maine va fi din nou prezent gratie regulamentului Super Rally, Victor Baldescu ( Subaru Imprezza)  si Dinu Dragos (Mitsubishi Lancer Evo9) .

Ps4 il aduce in prim plan pe Edwin Keleti, care aflat la comenzile unui Ford Focus WRC ( ex Carlos Sainz) , este autorul unei spectaculoase rostogoliri , la finalul careia doar masina a avut de suferit , membrii echipajului fiind nevatamati.  In afara de clujean a mai abandonat si pilotul maghiar Istvan Huberth, scratch-ul probei fiind semnat din nou de catre Valentin Porcisteanu .

Ps5 a insemnat o superspeciala amenajata in centrul Mun. Iasi , denumita Rapa Galbena, Superspeciala pe care fanii au putut-o urmari in transmisie live pe TVR 3 . Aceasta a fost castigata de acelasi Vali Porcisteanu dar a si ingrosat numarul celor abandonati , ajuns acum la 13, Manuel Mihalache retragandu-se dupa numai un singur tur al superspecialei.

Descarca rezultate :

Ps1

Ps2

Ps3

Ps4

Ps5


Clasament General Provizoriu dupa Ps5 :

1. Szabo/Csegzy                 35:27.5
2. Tempesta/Pulpea             +25.7
3. Girtofan/Lazarescu         +50.2
4. Aur/Borbely                   +1:17.0
5. Savu/Mihailescu           +3:49.5
6. Popa/Beldie                    +4:13.5
7. Porcisteanu/Dobre      +4:13.6
8. Cosma/Dorca                 +4:17.2
9. Danny/Tony                   +4:32.6
10.Stanoiev/Maier            +6:16.4

Conform celor de la Autorally.ro , se pare ca pilotul Valentin Porcisteanu a depus o contestatie impotriva pilotului maghiar Gergo Szabo , contestatie care se va discuta in aceasta seara la ora 21:00 in cadrul sedintei Colegiului de Comisari Sportivi . Contestatia se refera la faptul ca pilotul maghiar nu ar fi respecat traseul impus de road-book-ul oficial .

Maine mai sunt programate patru probe speciale dar care insumeaza 73.4 km , startul pe prima speciala a zilei fiind programat la ora 10:41

Lista Start Sambata

Organizatorii Raliul Iasului au trimis un comunicat pe care vi-l redam in intregime :

Organizatorii Raliului Iasului fac precizarea ca pilotul Vali Porcisteanu nu a facut o contestatie la adresa lui Szabo Gergo, ci o sesizare. Acest sesizari nu se iau in discutie, astfel ca ierarhia la zi nu are de suferit. Daca ar fi fost vorba despre o contestatie, atunci aceasta ar fi fost luata in discutie.