Primele antrenamente la Suzuka: dominaţie Red Bull


La Suzuka, favoriţii se respectă: Sebastian Vettel şi Mark Webber au obţinut primele două locuri în ambele sesiuni de antrenamente libere, timpii celor doi piloţi Red Bull nefiind ameninţaţi nici un moment. Cel mai apropiat de aceştia a fost Robert Kubica, venit al treilea, o performanţă excelentă din partea pilotului Renault.

In schimb, Lewis Hamilton, pe McLaren, a avut o zi de coşmar: chiar de la începutul primei sesiuni el a scăpat maşina de sub control şi a avariat suspensia faţă-stînga. Asta a însemnat că britanicul nu a putut sa iasă din nou pe circuit decît abia la finalul celei de-a doua sesiuni, pierzînd astfel timp preţios pentru testarea set-up-ului şi evaluarea noilor piese puse pe maşină pentru această cursă. Nici Jenson Button nu a avut o zi prea reuşită, după o ieşire din pistă fără mari probleme el obţinînd al 12-lea, respectiv al 6-lea timp în cele două antrenamente.

Ferrari au pornit discret în prima parte, dar în cea de-a doua au obţinut locurile 4 şi 5 prin Alonso şi Massa. Fernando Alonso va încerca în acest weekend să pună presiune pe liderul campionatului Webber, iar situaţia de la Ferrari pare destul de relaxată, ei venind după o serie de succese.

Prin performanţe bune s-a remarcat Adrian Sutil, neamţul de la Force India obţinînd al 4-lea timp în prima parte şi al 9-lea în cea de-a doua sesiune.

De asemenea, Vitali Petrov a confirmat forma bună a echipei Renault prin clasarea pe locul 7 în a doua şedinţă de antrenamente. O surpriză plăcută a venit din partea lui Michael Schumacher cu al 8-lea timp în ambele sesiuni, mai rapid decît coechipierul Nico Rosberg. Nick Heidfeld, la a doua cursă de la revenire, a reuşit şi el în prima parte să-l bată pe coechipierul său de la Sauber, “my man” Kamui Kobayashi.

Vremea a fost relativ bună, ploaia a ocolit circuitul, dar se pare că pentru sîmbătă se anuntă precipitaţii, ceea ce va schimba radical situaţia şi ne va furniza probabil unele surprize.