Maximum posibil la Targu Mures

  •  „Dinamobilul” din nou pe podium
  • Alex Filip, cel mai bun pilot din Citroën Racing Trophy
  • S-au strans inca 500 Euro in campania „Race and Help”

Alex Filip a dus, din nou, „Dinamobilul” pe podium in Camnpionatul National de Raliuri. Echipajul 79 a terminat pe locul 2 la Targu Mures si a adunat 18 puncte extrem de importante in lupta pentru titlu la grupa A.

Alex Filip si Bogdan Iancu au obtinut maximum posibil la Raliul Targu Mures, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri. Raliul a inceput vineri cu o super speciala la care au asistat cateva mii de spectatori. „A fost cea mai spectaculoasa super speciala pe asfalt din campionat. Din pacate am ezitat putin si in final am obtinut doar al patrulea timp la grupa A. Asta inseamna ca va trebui sa marim ritmul in ziua a doua”, a spus Alex Filip, dupa prima zi din Raliul Targu Mures.

Si exact asta s-a intamplat in ziua a doua. Alex Filip si-a intrat in ritm si dupa primele doua probe ale zilei a urcat pe locul secund, loc pe care nu l-a mai cedat pana la finalul raliului chiar daca au aparut si unele probleme la timoneria cutiei de viteze. „Nu mai puteam retrograda eficient din treapta a 5-a in treapta a 4-a si am fost nevoit sa franez mai devreme. Chiar si asa am reusit maximum posibil cu modelul Citroen C2R2 in aceasta etapa”, a spus Alex Filip, la finalul Raliului Targu Mures.

Echipajul 79 a adunat in etapa a treia din Campionatul National de Raliuri, una complet noua in calendarul competitional intern, 18 puncte si si-a pastrat pozitia a treia in clasamentul general al grupei A cu un total de 45 de puncte. Locul 2 la Raliul Targu Mures a fost si cea mai buna clasare dintre cei cinci piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania. „In conditiile in care castigatorii raliului concureaza cu o masina mult mai puternica, sunt foarte multumit de rezultat. Locul doi inu inseamna doar 18 puncte si faptul ca am ramas in lupta pentru titlul grupei A. La aceasta se adauga si premiul castigat in Citroën Racing Trophy Romania ceea ce ma face sa sper ca, incepand cu Raliul Sibiului, sa putem lua startul cu un Citroën C2R2 Max”, a mai spus Alex Filip. 

Dupa Raliul Targu Mures in contul campaniei „Race and Help”, prin care echipajul 79 strange fonduri pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov, eau mai intrat 500 Euro, bani care vor fi donati de Citroën Romania. In total, in contul „Race an Help” s-au strans, dupa primele trei etape din Campionatul National de Raliuri, 1.471,5 Euro. „Faptul ca am ajuns la sosire in toate cele trei etape ma face sa fiu si mai fericit decat in mod normal. Le multumesc sponsorilor nostri care in afara sustinerii pe care ne-o acorda noua au decis sa participe si in proiectul „Race and Help”. Acesta este modul prin care noi am decis sa sustinem Fundatia Hospice. In plus, toti cei care vor sa sustina aceasta fundatie o pot face si trimitand un sms la numarul scurt 890, disponibil in retelele Orange, Vodafone si Cosmote”, a mai adaugat Alex Filip.

Dupa etapa de la Targu Mures, etapa pe care Alex Filip a comentat-o in direct pe blogul sau (www.alexandrufilip.ro/blog), in calendarul Campionatului National de Raliuri urmeaza Raliul Clujului. „Este ultimul raliu pe asfalt, raliu pe care am reusit sa-l castigam anul trecut. Vom incerca sa obtinem acelasi rezultat si anul acesta. Va fi foarte greu tinand cont de faptul ca majoritatea rivalilor nostri vor evolua in fata proprilor suportari, dar nu cred ca este imposibil”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79. Raliul Clujului este programat in perioada 24 – 26 iunie.

Rezultate Raliul Targu Mures (etapa a 3-a din Campionatul National de Raliuri)*

1. Edwin Keleti/ Victor Ponta – Renault Clio R3 Maxi 49:07,5

2. Alex Filip / Bogdan Iancu – Citroën C2R2 +2’31’’0

3. Vlad Cosma / Florin Dorca – Citroën C2R2 Max +2’53’’9

4. Danny / Toni – Citroën C2R2 Max +3’31’’0

5. Rares Tomita / Mihai Turcu – Honda Civic Type R  +4’55’’5

6. Szabo Csongor / Marcus Andreoiu – Peugeot 206 +5’23’’1

7. Mihai Lacatus / Rares Silasi – Citroën C2R2 +6’34’’8

Clasament general grupa A – PILOTI dupa Raliul Targu Mures (etapa a 2-a din 8)*

1. Edwin Keleti 75 p, 2. Danny 48 p, 3. Alex Filip 45 p, 4. Vlad Cosma 37 p, 5. Rares Tomita 24 p, 6.  Alexandru Mitroi 15 p, 7. Szabo Csongor 12 p, 8. Nistor Duval 10 p, 9. Octavian Ciovica 8 p, 10. Mihai Lacatus 6 p, 11. Andrei Cascaval 2 p, Cristian Toader 1p.

 *Sub rezerva omologarii rezultatelor de catre FRAS

In 2010, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu este sustinut de: Orange Romania, Michelin Romania, Computerland, Citroën Romania, FC Dinamo Bucuresti, Converse, Colina Motors si sustine Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov.

Berti Panaiot

Credit foto: Balazs Attila