Echipa Napoca Rally Academy pregatita pentru macadam!

Echipajele Napoca Rally Academy si-au facut, marti, publice obiectivele pentru Raliul Sibiului, a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri, primul raliu pe macadam din acest sezon.
Dupa victoria de la Cluj, Bogdan Marisca si Sebastian Itu tintesc un loc pe podium la Sibiu, rezultat care sa le permita sa-si mentina pozitia de lideri ai clasamentului general al Campionatului National de Raliuri:“La Cluj am mers foarte bine, ne-am inteles perfect cu masina. Am descoperit care au fost cauzele pentru care la Targu Mures nu am reusit sa fim performanti, le-am remediat si acest lucru s-a vazut. Am fost si foarte inspirati in alegerea pneurilor, lucru care, alaturi de set-up-ul masinii, ne-a adus, dupa prima bucla, un ecart care ne-a permis sa terminam victoriosi raliul. Rezultatul de la Cluj inseamna foarte mult in economia Campionatului, dar incepe partea a doua a sezonului, incepe macadamul. Raliul Sibiului este o noua dovada de organizare profesionista. Este insa un raliu dur, la Sibiu nu discutam doar de viteza pe probele speciale, discutam si despre constanta si noroc. Aici nu castiga intotdeauna cel mai rapid pilot. Noi ne-am pregatit, am facut si cateva teste, am luact contact pentru prima oara cu Subaru pe macadam, pentru ca nu facusem inca acest lucru. Mi-as dori ca dupa aceasta etapa sa ramanem liderii campionatului, dar sa nu terminam Raliul Sibiului mai jos de locul trei, a declarat Bogdan Marisca.


In schimb, pentru  echipajul Tempesta/Dorin Pulpea, abandonul de la Cluj, dupa cel de la Targu Mures, inseamna o revizuire totala a strategiei pentru a doua jumatate a Campionatului.”In acest moment am schimbat abordarea acestui Campionat, dupa dezamagirile de la Targu Mures si de la Cluj. Acuma ne concentram sa castigam fiecare etapa, si vedem la sfarsit cate puncte reusim sa adunam. Pentru ca, evident, in acest moment, nu mai putem face o strategie pentru acest sezon. Suntem foarte pregatiti sa mergem la maxim si ne-am stabilit obiective intermediare, practic, doar obiective pentru fiecare etapa. Acuma ne propunem sa castigam la Sibiu, nu am castigat niciodata acest raliu, chiar daca de doua ori am fost aproape. Suntem concentrati, am facut teste  si va fi, clar, un raliu in care vom ataca. Ne dorim sa avem aceeasi abordare pe care a avut-o Jarkko Miettinen anul trecut in a doua jumatate a campionatului, a anuntat Tempesta.

Danny Ungur si Tony Avram spera ca prima etapa desfasurata pe macadam sa le aduca si prima victorie la grupa A in sezonul 2010: “Pozitia noastra la jumatatea Campionatului ne multumeste: suntem lideri in Citroen Racing Trophy, la egalitate cu Vlad, iar la grupa A suntem pe locul secund. Ne mai asteapta patru etape de macadam in care ne-am propus sa adunam cat mai multe puncte. Vrem sa terminam fiecare etapa, chiar daca Raliul Sibiului este foarte dur. Sper sa se rezolve si problemele tehnice pe care le-am avut la Cluj, se lucreaza la masina, mai trebuie insa sa soseasca unele piese. Noi suntem pregatiti, ne-am pregatit si fizic pentru ca va fi extrem de cald si acest lucru va fi, cu siguranta, un factor important. Speram sa fim feriti de incidente tehnice si de pene si ne dorim mult sa castigam grupa A la Sibiu, marturiseste Danny

Un alt candidat la victorie in grupa A este insa Vlad Cosma, alaturi de copilotul sau Florin Dorca: “Vrem din nou sa demonstram ceea ce am reusit, intr-o oarecare masura, la Raliul Clujului: am aratat ca, pe aderenta scazuta, putem fi performanti si sa ne batem de la egal la egal cu oricine din cadrul grupei A. Ne-am pregatit si noi, am avut si un program special de pregatire fizica pentru aceasta etapa. Mai este inca de lucru la masina, suspensia de macadam inca nu a sosit din Franta. Masina va fi insa gata inainte de start si sunt convins ca va fi foarte performanta. Sperm sa reusim si noi sa fim rapizi, dar aici nu conteaza doar performanta pura, la Sibiu castiga cine nu face pana si nu strica masina. Nu vom avea o tactica bazata pe atac maxim. Este raliul pe care il asteptam de la inceputul sezonului, cel mai frumos din campionat si  ne dorim si noi foarte mult un rezultat mare. Obiectivul il reprezinta insa  un loc pe podiumul grupei A si victoria la Juniori si-a anuntat Vlad intentiile.

sursa: www.raliulsibiului.ro

Foto: Catalin Stoia/SIMCAT