Prima victorie

Raliul Sibiului 2010 a adus pentru echipajul 93, Bogdan Nastase/Alex Popidan, prima victorie din cariera atat la Cupa Dacia, cat si la grupa N clasa 2. Dupa locul 3 obtinut la Cupa la Raliul Clujului, cei doi au pornit in prima etapa de macadam a sezonului 2010 al Campionatului National de Raliuri hotarati sa atace inca din prima clipa. Dupa o lupta acerba dusa pana pe penultima speciala cu echipajele 47 (Viorel Ivan/Dumitru Gheorghe) si 445 (Alex Mirea/Dragos Despinoiu), cei doi au reusit sa se impuna, prima victorie venind chiar in raliul lor de casa.

Bogdan Nastase: “Am avut parte de o lupta foarte frumoasa cu Viorel Ivan si Alex Mirea si ne pare rau ca s-a incheiat odata cu pana facuta de Ivan pe ultima speciala, inaintea careia ne desparteau 3.4 secunde. Nu a fost un raliu usor, pe Dobarca 1, a doua proba de vineri, ne-am luptat cu praful, iar pe Santa MAX 2 (ultima proba a raliului) am avut parte de mari emotii, deoarece am pierdut o roata si a trebuit sa ajungem doar in 3 roti in parcul de service. Din fericire am reusit acest lucru si am obtinut primul loc 1 din cariera, atat la Cupa Dacia, cat si la N2. Ne pare rau pentru scurtarea probei Santa pe noapte, mai ales pentru spectatorii care nu au stiut acest lucru si au stat pe primii 10 km ai probei initiale. In final, doresc sa imi exprim regretul pentru accidentul lui Alex Filip si ii doresc atat lui, cat si lui Bogdan Iancu, sa revina cat mai repede pe probe.

Alex Popidan: “Sunt foarte fericit de rezultatul obtinut, dar in acelasi timp imi pare rau ca nu am putut duce pana la capat lupta cu Viorel Ivan. De asemenea, imi pare rau si pentru Sebastian Barbu care a avut si el ghinionul de a face pana. La final, George Grigorescu (organizatorul Cupei Dacia) a luat hotararea de a ne desface toata masina, insa nu s-a gasit nimic neregulamentar. Am fost si singurii carora li s-a prelevat proba de benzina. Nu a sosit inca rezultatul, insa nu ne facem probleme, deoarece benzina folosita a fost regulamentara. Doresc sa felicit organizatorii care inca o data au facut o treaba foarte buna.”

Bogdan Nastase si Alex Popidan multumesc sustinatorilor din acest sezon, si anume Placari Faine, Kerakoll, Hago, Migua, lui Varu Nicu si mecanicilor care au facut o treaba excelenta, partenerului media RallyMax.ro, familiilor, prietenilor si tuturor celor care le-au fost alaturi.

PR Raluca Magdas

Media Board

Foto: Ciprian Vanga/rallymax.ro