Spectacol pe doua si patru roti

  • Demonstratii pe doua si patru roti la Raliul Tara Barsei
  • Adrian Raduta a terminat pe locul 7 in Cupa Dacia Logan
  • Urmatoarea provocare pe 4 roti: Raliul Aradului (17 – 19 septembrie)

Dupa ce si-a aparat titlul national la motocross, clasa MX1, Adrian Raduta a revenit in Campionatul National de Raliuri la volanul unei masini Dacia Logan. Pilotul Top Cross TCS powered by Dementor KTM va lua startul la toate etapele ramase in acest sezon.

Dupa ce a castigat competitia „Elevul de Aur” a Scolii de Pilotaj Titi Aur, Adrian Raduta a luat startul, in 2009, la doua etape din Campionatul National de Raliuri. In 2010, dupa ce si-a asigurat titlul national la clasa MX1, Adrian Raduta a decis sa termine anul in competitiile pe patru roti. „M-am simtit foarte bine anul trecut in cele doua raliuri la care am luat parte. Cred ca pentru mine ar fi o varianta sa-mi continui cariera pe patru roti in viitor”, a spus Adrian Raduta, inaintea startului in Raliul Tara Barsei.

Campionul National de motocross a inceput Raliul Tara Barsei pe doua roti si a facut spectacol pe super speciala amenajata in parcarea centrului comercial Baneasa Shopping City. „A fost interesant sa merg cu motocicleta pe asfalt dupa ce tot sezonul m-am jucat pe circuitele pline de noroi. Din pacate nu am putut sa-l iau pe motocicleta pe copilotul meu Robert Maior pentru ca sunt sigur ca i-ar fi placut”, a glumit Adrian Raduta, dupa show-ul demonstrativ de la Baneasa Shopping City.

Adrian Raduta si Robert Maior, noul sau copilot, au terminat prima zi a Raliului Tara Barsei pe locul patru in Cupa Dacia Logan, dar in ziua a doua au pierdut pozitii importante din cauza unei pene de cauciuc pe speciala a patra. In final, dupa mai mult de 100 kilometri de proba speciala pe macadam, Adrian Raduta si Robert Maior au terminat raliul pe locul 7 in Cupa Dacia. „Nu a fost un raliu usor pentru mine. A fost primul in care am mers cu Robert Maior si nu am avut timp sa ma obisnuiesc cu stilul sau de dictare. Am luat decizia de a participa la aceasta etapa in ultimul moment si nu am avut deloc timp pentru teste. Mi-au placut probele speciale, care au fost de viteza., si in prima parte am mers mai precaut incercand sa ma acomodez cu masina si cu noul meu copilot. Pe final totul a mers mult mai bine si sunt bucuros ca mi-am atins obiectivul, acela de a termina si de a aduna cat mai multa experienta”, a spus Adrian Raduta, la finalul Raliului Tara Barsei.

Raliul Aradului, urmatoarea etapa la care va lua startul Adrian Raduta in acest sezon, este programat in perioada 17 – 19 septembrie.

Berti Panaiot