Schimbari in cadrul Napoca Rally Academy inainte de Raliul Aradului

Napoca Rally Academy isi propune sa pastreze prima pozitie in clasamentul general al echipelor si dupa ce-a de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri „Dunlop”( a cincea disputata efectiv), Raliul Aradului, care se va desfasura in zilele de 5 si 6 august. Lista de inscrieri numara luni seara 99 de echipaje, record absolut pentru istoria post-decembrista a acestui sport in Romania, dat fiind ca Raliul Aradului conteaza ca etapa oficiala atat in Campionatul Romaniei, cat si in cel al Ungariei. Printre cele 99 de echipaje se numara si cele sase ale Napoca Rally Academy. Obiectivul team-ului nostru ramane pastrarea pozitiei de lider in campionat si, daca se poate, marirea avansului fata de celelalte echipe”, a anuntat Tempesta intentiile echipei.

 

 

 

Dupa decizia de luni seara a Comisiei de Apel a FRAS, care a mentinut hotararea de excludere a echipajului Gergo Szabo/ Zoltan Kohler din clasamentele Raliului Sibiului pentru service ilegal, echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, declarat castigator al etapei trecute, spera sa gaseasca la Arad echilibrul intre atac si prudenta. Cei doi isi propun sa obtina maximum de puncte posibil, dar, in acelasi timp, vor incerca sa se fereasca de probleme sau greseli majore. Aradul va  fi un raliu foarte important in economia campionatului. Cred ca de acum incolo fiecare gresala sau abandon va duce direct la scaderea dramatica a sanselor la titlu. Pe de alta parte trebuie neaparat sa adunam cat mai multe puncte si, daca se poate, sa obtinem chiar victoria. Asa incat cred ca va a fi foarte dificil sa gasim, atat noi cat si  ceilalti contracandidati la titlu, echilibrul intre atac – pentru a castiga cat mai multe puncte si aparare – pentru a  ne feri de probleme si abandonuri.

 

Asta va  fi provocarea de acum incolo si, cine o va  gestiona mai bine, in final va iesi campion. Si decizia de aseara a comisiei de apel privind excluderea lui Gergo Szabo din Raliul Sibiului este foarte importanta, dar e bine ca macar inainte de aceasta etapa stim exact care este clasamentul general in acest moment. Atat pentru noi cat si pentru Szabo decizia a schimbat abordarea acestui raliu. In alta ordine de idei, cred ca si prezenta pilotilor maghiari va fi un element care, indirect, va conta, chiar daca sunt doua raliuri total distincte si nu va exista un clasament comun. Eu sunt convins ca  noi, pilotii din Romania, vom fi foarte curiosi sa vedem care ne este nivelul comparativ  cei mai buni piloti din Ungaria si acest lucru ne va influenta in mod cert evolutia. In plus, la a doua trecere macadamul de pe probe va fi clar afectat de cele o suta de masini, lucru care, la randul lui, ne va influenta evolutia”, a declarat Tempesta.

 


Dupa abandonul de la Sibiu, din ultima proba speciala, cand se aflau pe locul doi,  Bogdan Marisca si Sebastian Itu au nevoie la randul lor de un rezultat bun la Arad pentru a ramane in lupta pentru titlu.  ” Intram in a doua jumatate a campionatului, dupa un raliu al Sibiului cu un final deloc fericit pentru noi, un abandon tehnic pe ultima speciala, cu 3 km inainte de sosire… Dar Sibiul a trecut si asteptam Raliul Aradului, un raliu tehnic, selectiv, care va fi si mai interesant prin prisma prezentei pilotilor din campionatul Ungariei. In acest moment lupta la virful clasamentului s-a echilibrat, ceea ce face si mai interesanta aceasta a doua parte a sezonului. Speram la un rezultat care sa ne mentina in lupta pentru podiumul campionatului la final de sezon si speram ca Napoca Rally Academy sa-si pastreze locul 1 la echipe. Ii asteptam pe toti fanii pe probele speciale de la Arad, unde sint convins ca vor avea parte de un  raliu extrem de spectaculos ! , a spus Bogdan Marisca.

 


Pentru echipajul Danny Ungur/Tony Avram, a cincea victorie la clasa 19 ar insemna inca un pas mare spre castigarea clasei la finalul sezonului. Mai mult,  Danny, care a participat pana acum la sase raliuri in Ungaria, asteapta la Raliul Aradului si o reintalnire cu pilotii din tara vecina: Raliul Aradului va fi pentru noi inca o etapa in care sa demonstram ca ne meritam pozitia, atat in clasament, cat si in echipa. Vrem spectacol si o evolutie la maxim!  Pe de alta parte, ma bucur de reintalnirea cu mai vechii prieteni din Ungaria. O etapa mixta in Romania este un mare pas inainte, sper sa fie inceputul unui drum de durata si nu doar un foc de paie…Ne asteptam sa avem parte acum de un  raliu model, care sa exceleze la capitolul organizare si implicare. Suntem oricum impresionati, lista de start te face sa te simti ca la o etapa internationala. Ne dorim o noua victorie la clasa”, a dezvaluit Danny.

 

 

Inainte de plecarea spre Arad Vlad Cosma a avut de anuntat o surpriza de proportii: un nou copilot, in persoana lui Gabi Lazar, dupa ce navigatorul sau din ultimele trei sezoane, Florin Dorca, a decis sa se retraga, cel putin temporar: Din pacate, Florin Dorca, copilotul cu care am avut atatea satisfactii in ultimii trei ani, a decis, cel putin deocamdata, sa renunte la activitatea sportiva. Imi pare rau si vreau sa-i multumesc pentru toate lucrurile frumoase pe care le-am reusit impreuna”, a spus Vlad. Tanarul pilot al Napoca Rally Academy spera ca evolutia lui la Raliul Aradului sa nu fie afectata de aceasta schimbare si, in a doua etapa de macadam a sezonului, suprafata lui favorita, sa castige din nou la clasa 6 si in Trofeul Citroen si chiar sa reuseasca ce nu a putut la Sibiu: sa se impuna si in clasamentul masinilor cu doua roti motrice. Dupa scurta vacanta de vara repornim motoarele pentru Raliul Aradului. Chiar daca am avut parte de aproape o luna de pauza, acum ne-am dezmortit si suntem nerabdatori sa luam startul. La Sibiu m-am reacomodat repede cu suprafatata mea favorita si am avut o evolutie buna, acum vin la Arad, un raliu mult mai rapid,  foarte hotarat sa ne batem pentru prima pozitie in clasamentul masinilor cu doua roti motrice si in Citroen Racing Trophy. Probele de aici se potrivesc mai bine si micului C2 fiind mult mai placute pentru pilotaj, sper sa stim sa ne ferim de probleme si sa avem o lupta frumoasa pe tot parcursul raliului cu colegii nostri din Trofeul Citroen si de la doua roti motrice, a anuntat Vlad.

 

 

 

O evolutie de exceptie a reusit la Sibiu si juniorul Florin Tincescu, care, alaturi de copilotul sau, Dan Hatigan, a pasit pe a doua treapta a podiumului Cupei Dacia. Florin nu se lasa insa ametit de acest rezultat si abordeaza cu maturitate si Raliul Aradului:Raliul Sibiului, fiind primul nostru raliu pe macadam, l-am abordat prudent,  am pornit cu teama, dar, cu fiecare proba parcursa, incepea sa ne placa din ce in ce mai mult, sa ne simtim bine. Si de aici si rezultatul:  cea mai buna clasare a mea de cand concurez in campinatul national. Dar, dupa acest raliu am revenit cu picioarele pe pamant . Nu ne-o “luam in cap”, la Arad avem acelasi obiectiv pe care l-am avut la toate etapele de paana acum:  sa parcurgem cat mai multi kilometri , sa terminam cursa  si sa ne clasam cat mai sus posibil. Multumim sponsorilor si sustinatorilor care sunt alturi de noi”, a fost declaratia lui Florin Tincescu inainte de plecarea spre Arad.

 

 

Pentru celalalt junior al Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, Raliul Aradului va reprezenta intotdeauna ceva special: acesta a fost, in 2010, primul raliu din viata lui. Simone, alaturi de copilotul sau, Lucio Baggio, parcurgea atunci toate cele 11 probe speciale ale competitiei, devenind astfel, la 16 ani, cel mai tanar pilot din Campionatul National de Raliuri. In 2011, obiectivul ramane acelasi: sa termine raliul si sa acumuleze experienta. Ma bucura revenirea la Arad, raliul in care am debutat anul trecut. La Sibiu mi-am indeplinit misiunea de termina raliul si, daca acolo am mers de la incet la foarte incet, acum sper ca Lucio sa  imi dea voie sa calc mai mult pe aceleratie. Nu voi uita insa ca pentru  mine este foarte important fiecare kilometru de proba speciala parcurs si mult mai putin importanta este pozitia sau timpii obtinuti. Cred ca la doua trecere pe speciala lunga, dupa o suta de masini, va a fi o proba de supravituire pentru noi “ cei mici”. In rest, pentru mine este o bucurie extraordinara si sunt fericit de fiecare data cand pot sa ma urc in o masina de concurs !!! ”, a spus Simone.