Obiectivele Napoca Rally Academy pentru Raliul Bacaului

Chiar daca a castigat, practic, titlul de campioana la echipe la Raliul Iasiului,  Napoca Rally Academy pleaca spre Bacau cu gandul la o victorie si in Raliul Moldovei „Comfert”, care sa confirme statutul obtinut cu o etapa inainte de finalul campionatului. Pe de alta parte, cele sase echipaje sunt alaturi de Lucio Baggio, copilotul lui Simone Tempestini din acest sezon, care a suferit o interventie chirurgicala de urgenta, in urma unei peritonite.

 

 Mergem la Bacau sa incercam sa onoram titlul de campioni obtinut la Iasi cu o victorie. Toate echipajele noastre sunt in lupta pentru ceva, in afara de Danny, care a castigat deja clasa 19….dar si el  vrea sa sa uite ghinionul din ultimele doua etape. Asa incat speram, ca de obicei, ca obiectivele fiecarui pilot sa duca la un rezultat bun pentru  echipa! Toata Napoca Rally Academy  este langa Lucio si ii doreste o insanatosire grabnica si sa revina cat mai curand, a declarat liderul gruparii clujene, Tempesta.

 

Bogdan Marisca si Sebastian Itu sunt au ramas in lupta pentru titlul de campioni nationali absoluti pana in ultima etapa. Este ultimul raliu al sezonului, un raliu dupa care se va trage linie. Sintem pe locul 2, pe care putem sa-l pierdem daca avem un rezultat prost si avem sanse teoretice la locul 1 in conditiile in care Vali are un mare ghinion si noi invingem…  Este un raliu complet nou, cu lupte frumoase la mai multe clase, o cursa la care noi vom in cerca sa ne prezentam cat mai bine. Sa vedem ce va iesi… “, spune, prudent, Bogdan Marisca.

In ce priveste echipajul Tempesta/ Dorin Pulpea, cei doi pleaca la Bacau cu gandul sa obtina in ultima etapa prima victorie dintr-un sezon marcat de ghinioane: Vom trage tare din prima, sa incercam o victorie de etapa. Clasamentul general este compromis dupo abandonurile de la Arad si Iasi , dar vrem sa facem tot ce putem sa adunam cate mai multe puncte !”, a anuntat, scurt, Tempesta. El a dezvaluit si ce hotarare a luat in ceea ce priveste masina pe care o va folosi in 2012: Ne-am decis ca sezonul viitor sa concuram in etapele din Campionatul National de Raliuri cu Subaru R4 pe bioetanol. In ceea ce priveste etapele externe, mai vedem”, a spus pilotul Napoca Rally Academy.

 

Danny Ungur si Tony Avram se declara fericiti inainte de deplasarea la Bacau. Ei si-au adjudecat titlul clasei 19 cu trei etape inainte de final, si, dupa Raliul Iasiului, Napoca Rally Academy nu mai poate pierde titlul la echipe. Insa, dupa doua abandonuri tehnice consecutive, ei spera la o evolutie buna, incheiata, bineinteles, cu o noua victorie la clasa: Suntem fericiti si cu obiectivele indeplinite, adica titlurile in buzunar la clasa 19 si la echipe. Nici nu mai punem la suflet cele doua abandonuri tehnice,care, cei drept, ne-au facut sa bagam mana adanc in buzunar….Asta e, ne ducem si noi la Bacau, avand confirmarea  Transilvania MotorSport  ca masina va fi pregatita ( acelasi Subaru N14, clasa 19) desi motorul este inca in reconstructuctie si se fac mari eforturi sa fim acolo. Raliul Moldovei „Comfert” este un raliu nou, la prima editie, abia asteptam sa vedem cum va fi. Ii tinem pumnii lui Bogdan si il vom sprijini cum putem noi mai bine sa castige titlul, iar noi, bineinteles, mergem la victorie”, a declarat Danny.

 

Cu Trofeul Citroen in buzunar, Vlad Cosma si Florin Dorca merg la Bacau pentru a incerca sa-si adjudece si titlul clasei 6, cel al juniorilor si, cel mai important si mai dorit, titlul de castigatori  la doua roti motrice. Cu regret ma gandesc ca ne indreptam spre ultima etapa din 2011, dar ma bucura faptul ca la Bacau ne asteapta o lupta de zile mari. Daca la echipe, Napoca Rally Academy, a transat lupta pentru titlu inca de la Iasi, pentru noi Bacaul este raliul care decide campionul la 2WD, la juniori si la clasa 6. Suntem pregatiti si speram ca traseul sa fie pe gustul nostru, sa fim scutiti de probleme si sa putem sa ne pastram prima pozitie in clasamentul masinilor cu doua roti motrice. Nu va fi usor pentru ca sunt trei piloti care vor sa ne ia locul.   Noi vom merge insa la maxim si sper ca la final sa putem obtine primul titlu din cariera in acest clasament!”, se arata, Vlad, optimist.

 

Dupa evolutia remarcabila de la Iasi, unde o crestere evidenta de ritm fata de raliurile precedente l-a facut sa  se claseze pe locul doi la Cupa Dacia, Simone Tempestini se vede nevoit din nou sa o ia de la capat. Copilotul sau, Lucio Baggio a suferit o interventie chirurgicala de urgenta si    juniorul Napoca Rally Academy va lua startul la Bacau alaturi de un alt profesor-copilot: Marco Mirabella. Din pacate nu-l voi avea pe Lucio langa mine la acesta etapa. Va  fi foarte ciudat, daca as fi egoist as spune ca sunt suparat ca m-a “lasat balta”. Pe de alta parte ma bucur mult ca acuma este mai bine, sunt constient ca putea sa moara. Asa ca abia astept sa revina langa mine anul viitor ! Sunt sigur ca Marco Mirabella, cu experienta lui, ma va ajuta sa merg in continuare inainte pe parcursul meu de crestere si de acumulare de experienta. La Iasi am ridicat ritmul, aici voi incerca, cu un copilot nou, sa merg cat mai bine !”, a anuntat Simone.

 

Celalalt junior al Napoca Rally Academy, Florin Tincescu, isi doreste sa scape de ghinionane si, fara probleme tehnice, sa urce din  nou pe podiumul Cupei Dacia, alaturi de copilotul sau,  Dan Hatigan  si chiar sa incerce sa-si adjudece primul titlu din cariera: cel la „Debutanti Cupa Dacia”: Dupa un raliu in care din nou am avut parte de ghinion si am pierdut podiumul la Cupa Dacia, poate chiar primul loc, mergem la Bacau pentru a incerca sa obtinem un rezultat bun. Vom merge cat de tare putem , dar vrem cu orice pret  sa ne indeplinim obiectivul impus inca de la inceputul sezonului:  sa ramanem pe drum . Suntem aprope de a castiga titlul la „Debutanti Cupa Dacia”, vom face tot ce este posibil sa reusim acest lucru”, a declarat Florin.