Propulsia unui Vicecampion

Andrei Craciunescu a abordat primul sau sezon in Campionatul National de Viteza in Coasta cu un model inedit pentru un debutant. Un BMW M3, este o masina ravnita pentru sosea dar mai putin folosita in intrecerile de coasta datorita propulsiei. Andrei a ales, asadar, o masina grea, greu sa stapanit careia a fost nevoit sa-i tempereze puterea printr-un restrictor la pedala de acceleratie, interventie obligatorie dictata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv in cazul masinilor foarte puternice utilizate de debutanti.

 

Chiar si asa, Andrei a dovedit de la inceput ca stapaneste cu maiestrie bolidul bavarez, remarcandu-se prin trase curate si prin rezultate tot mai bune. Finalul sezonlui l-a surprins pe Andrei, cu clasari excelente pe podiumul clasei H5, a debutantilor si automobilelor cu doua roti motrice. Mai mult, Andrei se poate lauda cu titlul de vicecampion al clasei H5, acolo unde locul intai a fost castigat de multiplul campion Paul Andronic pe un Mitsubishi ce depaseste 700 de cai putere. Cu toate ca masinile cu care a concurat au fost la randul lor mai puternice, Andrei a reusit acest rezultat prin perseverenta si perfectionare constanta.

 

 

 

Intotdeuna mi-am dorit sa ajung sa concurez la coasta. A fost un vis de-al meu de multa vreme. Acum am ajuns si sunt foarte incantat ca am avut si rezultate. Mi-am ales un BMW pentru ca imi place sa ma joc cu propulsia, sa simt masina cum lucreaza sub mine. A fost nevoie de ceva timp sa ma obisnuiesc cu traseele si cu faptul ca masinutele astea mici si fasnete cu care am concurat au un mare avantaj pe curbe. Spre final am ajuns sa ma bat si eu cu debutantii si chiar sa-i surclasez pe cei mai multi. Astept cu nerabdare anul viitor. Voi merge mult mai tare si in plus, voi merge si la spectacol” a declarat Andrei, imediat dupa incheierea etapelor de la Rasnov.

 

Andrei Craciunescu a fost sustinut de Arsis Vodafone, Repsol si Tiriac Auto divizia autoturisme second-hand – AutoAvantaj. Pentru 2012, Andrei Craciunescu va pastra BMW-ul M3 cu care va ataca din noul podiumul clasei H5 unde se anunta de pe acum o concurenta mult mai mare ca in acest an.

2 thoughts on “Propulsia unui Vicecampion”

  1. sa inteleg ca Andronic a luptat cu M3-ul si a iesit campion? avem numai campioni si vicecampioni valorosi anul acesta. de fapt asa se intampla sa fie in Romania, in toate domeniile, de zeci de ani.
    o sa vedem, pana incepe sezonul urmator, o gramade de texte fara spirit,insipide.

  2. Vizavi de text, da, ai dreptate, dar este totusi un comunicat pe care l-am publicat. Insa , trebuie mentionat ca Paul Andronic este vicecampion si in clasamentul Open si la Grupa H nu doar la Clasa H5…

Comments are closed.