Anul de sacrificiu

Pentru Ion Nicolae, 2011 a fost cel de-al cincilea an in care a participat in Campionatul National de Viteza in Coasta. Cu toate astea, dupa anul de debut in care a cucerit titlul de vicecampion la debutanti, acesta a fost singurul cu participari regulate. Ion Nicolae a schimbat vechiul VW Golf pe o Alfa Romeo 147 si a inceput anul vizand podiumul clasei A3. Din pacate, masina a avut nevoie de multe modifiari pentru a ajunge competitiva, modelul 147 de grupa A fiind destinat circuitului in varianta initiala.

 

In aceste conditii, performantele primei jumatati de sezon au fost tributare deselor interventii la cutia de viteze, ambreiaj si suspensie. O data ce aceste puncte nevralgice au fost rezolvate, rezultatele au fost imediat altele. Ion a urcat incet si sigur in clasamentul clasei A3 cu o serie neintrerupta de clasari pe podium fiind de multe ori la doar cateva zecimi de victorie. Din pacate, un singur pas gresit in ultima etapa de la Rasnov a insemnat retrogradarea de pe locul doi al clasei pe ultima treapta a podiumului.

 

 

 

Am riscat la inceputul anului cand am ales un model mai inedit, Alfa Romeo 147 pregatita de circuit, cu cutie secventiala. A durat ceva timp pana am reusit sa o setez pentru coasta si am fost aproape sa o aduc pe prima pozitie. Din pacate am ratat titlul de vicecampion chiar in ultima etapa cand am avut o concurenta imensa la clasa, cu multi piloti veniti doar in etapele de la Rasnov. Sunt multumit de rezultatele mele si astept cu nerabdare anul viitor cand voi veni de la inceput cu gandul sa merg la maximum din prima etapa” a declarat Ion Nicolae la intoarcerea de la etapele de la Rasnov.

 

O data cu incheierea sezonului 2011, Ion Nicolae si-a programat alte cateva interventii la masina de concurs pe care doreste sa o duca intr-o zona superioara a performantelor. Sustinut de Arsis Vodafone, Repsol si Tiriac Auto, divizia automobile second hand – AutoAvantaj, Ion Nicolae a fost una din prezentele inedite la etapele de coasta, fiind singurul pilot care s-a incumetat sa aduca in Campionat o astfel de masina. 2012 se anunta de pe acum unul greu insa Ion Nicolae va fi pregatit sa lupte pentru titlu.