Raliul Brasovului 2011 – Recitalul lui Bogdan Marisca

• Pilotul clujean a fost ca o racheta pe Cheia
• Primii patru in clasamentul general sunt in intervalul de 22 de secunde

A cincea proba speciala a Tess Rally 2011, Cheia, lunga de 27.8 kilometri a fost marcata de recitalul oferit de clujeanul Bogdan Marisca, pilot ce a reusit un timp incredibil, 14.48:6, el fiind cu 11 secunde mai rapid decat Manu Mihalache. Al treilea a venit Dan Girtofan, la 12 secunde, iar liderul cursei, Vali Porcisteanu a terminat pe 4, la 32 de secunde de Marisca. In urma acestei prestatii uluitoare, Bogdan Marisca a urcat pe locul doi in ierarhia generala, avand de recuperat doar 6 secunde fata de Porcisteanu. Clujeanul a fost, de aceasta data cel mai inspirat la alegerea pneurilor, el folosind gume de ploaie. Si Girtofan a mers pe “ploaie”, dar nu a avut aceeasi marca.

 

Urmeaza lupta infernala
Astfel, clasamentul general, in partea sa superioara, dupa 5 probe speciale arata astfel: 1. Porcisteanu, 2. Marisca (la 6,1 secunde), 3. Gartofan (la 11.9 secunde), 4. Mihalache (la 22.1 secunde), 5. Keleti (la 1.36:0). In aceste conditii, coborarea pe Paraul Rece va fi infernala, intrucat intre primii 4 se va da o batalie de zile mari.

 

O “fata” noua in 10 minute
In service, mecanicii lui Gergo Szabo au facut minuni si au schimbat, in 10 minute, toata partea fata, inclusiv aripa dreapta. Cu o “fata” noua, Szabo a plecat spre ultimele doua speciale, desi nu mai are nici o sansa sa intre in “top 10”. Probabil ca va incerca sa mai acumuleze niste kilometri pe asfalt, dar sa se si obisnuiasca cu noul copilot.

 

Gume crestate
In timp ce la Szabo se monta fata masinii, mecanicii lui Manu Mihalache crestau anvelope, pentru ca acestea sa evacueze cat mai repede apa. Oricum, in continuare ramane o loterie alegerea pneurilor.

 

Continua lista abandonurilor
Pe PS 5, cel mai rasunator abandon a fost cel al lui Titi Aur, care a renuntat din cauza unor probleme tehnice. Pe lista s-au mai “inscris” Viorel Ivan si Bogdan Casian. Astfel, numarul celor ce au parasit cursa se ridica la 14.

 

Dan Craciun

 

foto: Bogdan Barabas