Adrian Dragan si Vali Bradateanu ataca Clujul

  • Echipajul auto motor si sport este pregatit pentru Raliul Clujului Star Lubricants
  • Inaintea acestei etape se afla pe locul 5 in Cupa Dacia
  • Asfaltul Clujului este scena perfecta pentru cel mai spectaculos raliu din campionat

 


Dupa doua etape disputate la discretia capriciilor vremii, caravana raliurilor se va afla la sfarsitul acestei saptamani, 28-29 mai, la Cluj, pentru una dintre cele mai frumoase etape din Campionatul National de Raliuri.

 


Ajuns la editia cu numarul 30, Raliul Clujului este deja un clasic al campionatului, printre raliurile de asfalt. Spre deosebire de editiile precedente, anul acesta organizatorii au pregatit o noua configuratie a traseului. Acesta va avea un total de 274,6 km, dintre care 101 km de probe speciale. Evenimentul va debuta cu o parada a masinilor de concurs, vineri 27 mai 2011, ora 16.00, in cadrul “Zilelor Clujului”, manifestare organizata pentru prima data in acest an de municipalitatea clujeana, urmand ca startul primului concurrent sa se dea la ora 18.01, in incinta Polus Center Cluj pentru super speciala de 1,2 km. Sambata startul primului echipaj va fi la ora 10:01 urmand a se parcurge alte cinci Probe Speciale cu trei parcuri de service intermediare, sosirea primului echipaj fiind progrmata pentru ora 17:11.

 

 

Adrian siI Vali, concurenti anul acesta pe un automobil Dacia Logan Cup pregatit de Transilvania Motor Sport, ocupa in prezent pozitia a cincea in Cupa Dacia, la 20 de puncte de locul I si la doar 4,5 p de ocupantul locului 3. Regulamentul de organizare al Cupei Dacia 2011 prevede acordarea unui punctaj similar ca si in Campionatul National de Raliuri Dunlop, ceea ce insemana 25p pentru victorie, 18p pentru locul second, 15p pentru locul 3, 12 p pentru locul patrui si asa mai departe pana la al zecelea clasat. In aceste conditii victoria este foarte importanta, iar faptul ca dupa doua etape nu exista inca niciun concurent clar detasat, lasa ca lupta sa ramana deschisa.

 

 

 

Cred ca in configuratia actuala, Raliul Clujului va fi rapid si tehnic, in aceasta ordine.Din pacate noi, pilotii bucuresten,i avem un handicap major in fata localnicilor care cunosc foarte bine probele. Am sustinut mereu pe langa forurile in drept faptul ca traseul unui raliu ar trebui sa fie secret pana in ziua recunoasterilor, iar acestea sa se desfasoare doar sub escorta Politiei si a organizatorului. Apreciez ca anul acesta vor exista GPS-uri pe masinile de concurs si pe cele de recunoasteri, o masura de siguranta in plus si binevenita. Ne asteptam la o disputa interesanta in cadrul Cupei si cred ca traseul va fi scena perfecta pentru punerea in valoare a talentului si nu a masinilor”, a spus Adrian Dragan, aflat la a patra participare in acest raliu, a doua la comenzile unui Logan,  cea mai buna clasare fiind obtinuta in 2008, locul patru la Grupa A.

 

Traseul, care are ca puncte cheie cele doua probe de clasament Rasca (23,4 km) si Marisel (23,4 km) si care vor fi parcurse de cate doua ori, este caracterizat de drumuri relative inguste cu viraje foarte rapide dar adeseori mascate si cu multe ruperi de ritm si diferente de nivel.

 

Clar avem de-a face cu un raliu de dictare, pentru ca, spre deosebire de primele doua etape unde pomii erau abia inmuguriti, aici ne asteptam ca vegetatia abundenta sa fie prezenta pe traseu, ceea ce va masca foarte mult din trasele anumitor viraje. Desi nu se mai desfasoara pe Drumuri Nationale, ca etapa precedenta, raliul este unul rapid, dar cu multe capcane ridicate de varfurile de panta, praful de pe margine si alternanta viajelor stranse cu cele rapide”, a spus Vali Bradateanu, copilotul echipajului 55.

 

Echipajul 55 este sustinut in sezonul 2011 de revista “auto motor si sport” si de partenerii: Unior, Austrotherm, SKF si Michelin Romania.