Vali Porcisteanu lider dupa prima bucla a Raliului Clujului

 

Valentin Porcisteanu ( Mitsubishi Lancer Evo 9 ) este liderul Raliului Clujului dupa primele patru probe speciale, trei dintre ele desfasurate in aceasta dimineata. Primele doua probe de astazi au fost castigate de Bogdan Marisca ( Mitsubishi Lancer Evo 9 ) in timp ce campionul en-titre Gergo Szabo ( Mitsubishi Lancer Evo 9 ) a avut unele probleme tehnice la cutia de viteze ale masinii sale, ramanand fara treapta a 5 a.

 

Setupul adecvat al mașinii i-a permis lui Vallino să fie cel mai rapid chiar și în condițiile în care a avut două mici erori. Aproape că mi s-a oprit motorul. Din fericire ne-am reintrat rapid în ritm și am izbutit un timp care ne-a permis să ajungem în frunte. Vom merge la fel de tare și pe a doua trecere, dar suntem atenți, pentru că după ce au trecut toți concurenții, este clar că pe drum o să fie mai mult nisip și pietriș, și ne dorim să evităm orice probleme și, după cele două probe rămase, să ne păstrăm poziția, a declarat Porcișteanu, care avea un avans de 3 secunde în fața lui Marișca la jumătatea zilei.

 

Dupa Ps 4, pe locul doi in spatele lui Porcisteanu se afla Bogdan Marisca la 3 secunde in urma liderului, iar pe locul trei in clasamentul general provizoriu se afla Dan Girtofan ( Subaru Impreza STI ) la 6,7 secunde in spatele lui Porcisteanu. Acum, concurentii se afla in parcul de service iar din a doua bucla au mai ramas de parcurs :

 

PS 5 Rasca 2 – prima mașină 14:53

 

PS 6 Marisel 2– prima mașină 15:51

 

Sosire (Piața Unirii, Cluj) – prima mașină 17:45

 

Duelul pentru podium se anunta unul interesant, Marco Tempestini aflandu-se si el pe locul 4 la general la 9 zecimi de secunda in spatele lui Dan Girtofan.

 

 

Clasamentul automobilelor cu 2 roti motrice este condus de Vlad Cosma ( Citroen C2R2 Max ), clasandu-se in acelasi timp si pe locul 6 in clasamentul general. La un ecart de peste 1 minut pe locul doi se afla Alexandru Filip ( Renault Clio R3 ) iar in urma acestuia la 6 secunde il regasim pe  George Grigorescu ( Renault Clio R3 ). Liderul dupa primele doua etape, Norbert Bereczki nu a mai luat startul astazi din cauza unor probleme tehnice la motorul Citroenului sau.

 

In Cupa Dacia, lider este Viorel Ivan, in urma acestuia situandu-se Sebastian Barbu si Bogdan Nastase.