Cupa Dacia a ajuns la Iași

Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2011 și Cupa Dacia au intrat în linie dreaptă, iar finalul de stagiune ne propune două runde consecutive găzduite de Moldova. Prima dintre acestea este programată în acest final de săptămână și are drept punct central orașul Iași, după care, peste doar trei săptămâni, se va derula etapa care pune punct final sezonului, și care reprezintă momentul revenirii Bacăului în calendarul intern. Sunt două runde extrem de importante pentru configurația finală a ierarhiilor în întrecerea mașinilor Logan 1.6 MPI, la acest moment neexistând încă vreo certitudine în ceea ce privește ordinea din frunte în nici unul dintre cele trei clasamente (absolut, debutanți sau Trofeul Klar Macadam).

*credit foto: Dragoș Savu/Motor Media Team

 

Sosit la Iași după două victorii la rând, dar și din postura de învingător în ediția de anul trecut, Bogdan Năstase pare să fie favoritul întrecerii. Însă, fără îndoială, Viorel Ivan, campionul en-titre, și Sebastian Barbu, liderul la zi în Trofeul Klar macadam, vizează și ei o victorie care le-ar permite nu doar să relanseze lupta pentru câștigarea Cupei, ci și pe aceea care desemnează cel mai bun pilot pe traseele…neasfaltate. După cum, din ecuația luptei pentru victorie nu trebuie excluși nici Florin Tincescu sau Octavian Târnovean, piloți care, deși sunt în primul lor sezon în Cupă, au demonstrat că nu vizează doar titlul debutanților, ci și o clasare în topul ierarhiei absolute a întrecerii mașinilor Dacia.

 

La startul întrecerii Cupei în această rundă figurează nu mai puțin de 14 mașini Logan 1.6 MPI. Alături de piloții deja amintiți, pe lista de start îi regăsim pe Adrian Dărgan, Sebastian Gioarsă, Cosmin Cocean, Simone Tempestini, Radu Bădina, dar și câteva nume care revin după o absență de o etapă (Ioan Mihuț) sau mai multe (Lucian Sauciuc, Bogdan Ușurelu, Augustin Mihalache).

 

Traseul are o configurație similară cu aceea de anul trecut, singura diferență fiind lungimea mai mare a superspecialei Râpa Galbenă, care se aleargă pe străzile orașului. Însă, dacă piloții vor avea de parcurs aceleași probe ca și în 2010, suprafața de concurs a suferit modificări în bine ca urmare a colaborării dintre organizatori și Direcția Silvică Iași. Altfel, piloții vor avea de parcurs secțiuni competitive cu o vegetație foarte bogată, amintind de cele din Japonia, precum Tăcuta, dar și altele extrem de tehnice și rapide, hotărâtoare pentru configurația finală a clasamentului cursei urmând să fie Mădârjac și Sinești, care sunt cele mai lungi.

 

 

 

Programul Raliului Iașiului

 

Vineri 23 septembrie

 

11.01 – Start ziua 1 – Primăria Iași

12.10 – PS1 – Tăcuta1 – 9,3 km

12.52 – PS2 – Cioca Boca A1 – 17,8 km

14.50 – PS3 – Tăcuta 2 – 9,3 km

15.32 – PS4 – Cioca Boca A2 – 17,8 km

16.56 – PS5 – Rîpa Galbenă – 2,2 km

 

Sâmbătă 24 septembrie

 

9.31 – Start ziua 2 – Primăria Iași

10.17 – Cioca Boca B1 – 13,6 km

12.40 – Cioca Boca B2 – 13,6 km

13.38 – Mădîrjac – 26,5 km

15.36 – Sinești – 19,7 km

16.56 – Sosire raliu – Primăria Iași