Dan Gîrtofan – E un rezultat de conjunctură la Sibiu, dar ne bucură primul loc la general

Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu a reușit o nouă clasare pe podium în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2011, la Raliul Sibiului, prima rundă de macadam din actualul sezon. Giri și Miță au terminat pe 2 la Sibiu, după Marco Tempestini, dar în fața lui Simone Campedelli, și au profitat de abandonurile lui Vali Porcișteanu și Bogdan Marișca pentru a prelua șefia clasamentului general.

 

 

A fost un raliu pe care l-am pregătit destul de bine, numai că am avut un start mai precaut din cauză că știam că va fi o cursă dură și pot apărea oricând surprize. Din păcate, am pierdut contactul cu cei din față destul de repede. Diferența nu a fost însă prea mare, astfel că am încercat să recuperăm, am mărit ritmul și asta s-a văzut în timpii buni scoși pe Șanta. În penultima probă însă, mi s-a rupt o planetară, lucru ce a dus la pierderea locului 4 în clasamentul general al cursei. Ultima probă a fost una cu surprize și asta ne-a scutit de la o scădere în clasament. Până la urmă, în urma deciziilor celor responsabili, am terminat pe 2 raliul și suntem bucuroși că acest rezultat ne aduce și șefia în ierarhia pe 2011”, a spus Giri, care a precizat că „suntem conștienți că este un rezultat de conjunctură, care nu reflectă în totalitate evoluția noastră la acest raliu. Dar cum am mai spus și nu trebuie să se supere colegii mei, un raliu nu se desfășoară doar pe probele speciale, ci și în parcul de service sau pe probele de legătură. Un raliu este un întreg conglomerat care este alcătuit din mai multe părți și detalii și care are niște reguli, ce trebuiesc respectate de toată lumea, indiferent de nume”.

 

 

Dan Gîrtofan a mai adăugat: „Încă o dată doresc să trag un semnal de alarmă pentru organizatori în ceea ce privește SECURITATEA PE PROBELE SPECIALE. Ceea ce a păți Vali nu este admisibil să se întâmple într-o etapă de raliu. Îmi pare rău de Vali și de Bogdan, care au trebuit să abandoneze, dar, din păcate, ăsta este sportul”.

 

 

Gyuri Eperjessy, Director Comercial al Alexandrion Grup România, principalul partener al lui Giri și Miță, a declarat : „Iată că Giri și Miță au urcat pe podium, pentru a 3-a oară anul acesta demonstrând încă o dată fapul că partenriatul nostru este unul de succes. Pe această cale, echipa Alexandrion dorește să-i felicite pe băieți precum și întreaga lor echipă tehnică!

 

foto : Simcat.ro