A doua provocare

Sezonul competitional 2011 continua pentru echipa auto motor si sport cu Raliul Targu Mures, a doua etapa a Cupei Dacia 2011, competitie derulata in cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop.

 

Pentru Adrian Dragan si Vali Bradateanu, Raliul Targu Mures reprezinta o premiera absoluta cei doi fiind absenti la start in editia trecuta a campionatului cand acest raliu s-a derulat pentru prima data in aceasta configuratie.

 

Etapa care se deruleaza in totalitate pe asfalt cuprinde opt probe speciale cu o lungime totala de 105 km. Raliul se desfasoara pe parcursul a doua zile de concurs, ziua de vineri gazduind doar o super speciala, in lungime de 1,6 km, situata chiar in centrul orasului Targu Mures, o adevarata proba spectacol atat prin furmusetea traseului cat si prin gradul mare de vizibilitate pe care il ofera publicului prezent.

 

 

Evolutia celor doi jurnalisti-sportivi va fi influentata si de pozitia la start. Echipajul auto motor si sport a incheiat prima etapa a sezonului pe locul 20 in clasamentul FIA care cuprinde doar automobilele de competitie omologate, ceea ce ar fi garantat un start in prima parte a plutonului concurential. De anul acesta insa, FRAS a decis ca modelele neomologate sau cu omologarea expirata sa ia startul intre masinile omologate ceea ce face ca o mare parte dintre cei care fac eforturi mari pentru a se alinia la start cu masini omologate sa fie impinsi foarte in spate, evolutia lor putand fi influentata negativ de schimbarea vremii sau de venirea intunericului.

 

In prezent echipajul auto motor si sport ocupa pozitia a patra in clasamentul Cupei Dacia, si pozitia a noua la Clasa 9, conform incadrarii automobilului Logan Cup echipat cu motor de 1,6 litri si preparat de Transilvania Motor Sport.

 

Este un raliu nou pentru noi, dar care imi place foarte mult. Pe parcursul celor doua zile de recunoasteri am descoperit un traseu extrem de rapid, dar din pacate foarte scurt. Oricum, rezultatul va depinde foarte mult de starea vremii, care se anunta capricioasa pentru acest sfarsit de saptamana”, a spus Adrian Dragan, inaintea startului.