Vali Porcisteanu – Vom face o cursa de recuperare pentru ca orice punct este important

Raliul Tg. Mures ramane unul cu ghinion pentru Vali Porcisteanu si Dan Dobre. Ei bine, chiar inaintea startului pe prima sectiune cronometrata a competitiei, axul care face legatura intre planetara dreapta fata si diferential s-a rupt. Foarte ciudat, s-a intamplat in momentul in care incalzeam gumele. Ma gandesc ca a <<suferit>> la shakedown, pentru ca, in mod normal, era in perioada normala de functionare, lucru relevat si atunci cand am pregatit masina pentru cursa. Consecinta: am fost obligat sa merg cu diferentialul activ blocat. Tragea doar spatele si, din dorinta de a nu pierde foarte mult timp, m-am rasucit. Motorul s-a oprit, astfel s-a resetat diferentialul, si a durat extrem de mult pana am reusit sa ma intorc si pana am realizat ca acesta nu mai era blocat. Si, din pacate, am pierdut raliul pe prima proba”, povesteste Vali.

Exista insa si o parte plina a paharului, reprezentata de faptul ca, spre deosebire de 2010, atunci cand ghinionul i-a oprit definitiv din cursa, acum le-a afectat timpul din Superspeciala “Serpentina”, dar le permite sa spere ca vor termina in puncte. Sunt aproape 52 de secunde pana la prima pozitie, un ecart imposibil de recuperat. Sarcina noastra este cu atat mai dificila cu cat avem doar 100 de kilometri de proba speciala, sectiunile cronometrate sunt de mare viteza si sunt foarte multe masini competitive si multi piloti cu un ritm extrem de rapid. Mergem insa mai departe. Vom face o cursa de recuperare si vom incerca sa terminam intrecerea pe o pozitie cat mai buna, pentru ca orice punct este important in ecuatia campionatului, a incheiat Porcisteanu.

 

Vali Porcisteanu si Dan Dobre le multumesc sponsorilor principali ,Prista Oil, distribuitorul oficial al uleiurilor Valvoline, si Vallino, cat si colaboratorilor lor: Pirelli, Colina, Exedge, actioncamera.ro, Pilot Power Tuning, Corsig.