Raliul Aradului va fi etapa comuna pentru Romania si Ungaria

Ca si anul trecut, Raliul Aradului va fi etapa comuna pentru campionatele nationale din Romania si Ungaria si, in consecinta, cei mai buni piloti din cele doua tari se vor afla la startul competitiei, intrucat lupta pentru puncte in ambele campionate, este acerba si, deocamdata, aproape nimic nu este sigur nicaieri. Lista romaneasca de inscriere – inchisa la 3 august, cuprinde trei Skoda Fabia S2000 (Girtofan, Tempesta, Szabo), iar cea maghiara deschisa pana la 10 august, mai cuprinde una la volanul careia va fi nimeni altul decat pilotul care conduce in clasamentul la zi din tara vecina, adica Herczig Norbert.

Daca luam in calcul faptul ca “impotriva” Skodelor se va alinia la start si o adevarata armada de Mitsubishi in variante 9, 10 si R4 putem spune ca la Arad ne asteapata un regal automobilistic.

 

Dupa trecerea pe macadamulul Sibiului, 39 de echipaje au reusit sa-si repare ranile si sunt  inscrise pentru cursa de la Arad in „timpul” regulamentar. Poate ca vor mai veni si alte echipaje, in schimbul unei taxe suplimentare, dar cel mai important lucru este ca niciunul dintre marii favoriti nu va lipsi de la start. Asadar la start vor fi 4 modele S2000 (3 Skoda Fabia si un Peugeot 207), si deja cunoscutele Mitsubishi Evo X R4, pilotate de Valentin Porcisteanu si Csaba Spitzmuller.

 

O noutate pentru Arad va fi perezenta lui Daniel Ungur la Clasa 3, cu un Subaru Impreza N15. Astfel, pilotul clujean, dupa ce si-a asigurat in proportie de 95 % titlul la clasa 11, va puncta in clasamentul FIA si, daca ne aducem aminte de ultima etapa de anul trecut, de la Bacau, putem spune ca Ungur isi „va baga” nasul in topul clasamentului general. De asemenea, trebuie sa remarcam si aparitia unui echipaj bulgar Georgi Geradzhiev-Slav Landov, care vor lua startul la Arad cu un Ford Fiesta ST de clasa 8.

 

Raliul Aradului 2012– date tehnice

 

Lungime TOTALA raliu : 494,2 km
Numarul probelor speciale: 11
Lungime TOTALA probe speciale: 125.20 km

Suprafaţa de rulare: macadam

Procent probe speciale: 25,33 %