Raliul Moldovei Bacau – ploaia, inamicul public numarul 1 la Shakedown

Raliul Moldovei-Bacău 2012, etapa a treia a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, competiție organizată de ACS Rally Spirit Oneşti sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a debutat cu shakedown-ul, programat la Gârleni. Traseul ales de organizatori a descris un cerc aproape perfect, concurenții luând starul și întorcându-se apoi în sat. Totul a decurs foarte bine, până în momentul în care a început ploaia torențială.

Poptopul a avut urmari, întrucât un pod de pe traseu a cedat și cercul s-a rupt. Astfel, organizatorii au apelat la o soluție de urgență, iar concurenții s-a întors pe același traseu pe care au fost cronometrați, reușind să „bifeze” toate cele patru treceri prevăzute de regulament.

 

Ploaia ne-a dat peste cap și a trebuit să găsim o soluție pentru a ieși din impas. În cele din urmă, concurenții au avut parte de cele patru treceri cronometrate, prevăzute de regulament și țin să felicit echipa cu care lucrez, pentru eforturile depuse, pentru ca totul să decurga perfect”, a spus Adrian Răspopa, organizatorul raliului.

 

Cei mai buni timpi înregistrati la shaledown au fost:

 

1.            Marco Tempestini 2.53:9

2.            Gergo Szabo 2.55:0

3.            Francois Delcour 2.56:5

4.            Edwin Keleti 2.58:0

5.            Csaba Spitzmuller 2.59:0

6.            Daniel Ungur 2.59:4

7.            Rareș Tomiță 3.00:6

8.            Bogdan Marișca 3.10:0

9.            Dan Gîrtofan 3.10:2

10.        George Grigorescu 3.13:3