I love Timis

Startul perfect de stagiune, cu primul ”scratch” din cariera, victoria la doua roti motrice si la Clasa 5, sunt deja istorie. Sfarsitul acestei ultime saptamani din aprilie inseamna pentru Alex Filip si Bogdan Iancu un nou prilej de continua lupta cu secundele, fiece izbanda in aceasta confuntare putand reprezenta un pas catre podiumul de premiere al celei de-a doua runde din intrecerea interna de raliuri.

 

Saptamanile scurse de la Tess Rally au fost folosite pentru a pregati cu minutiozitate competitia, cu atat mai mult cu cat aceasta are un aer special. O probeaza si faptul ca pe masina si-a gasit locul inscriptia ”I love Timis”, o declaratie de dragoste facuta unui loc care este special pentru echipajul care poarta in acest sezon numarul 10.  Banatul imi starneste multe amintiri. Dand timpul inapoi, aici am debutat, in 2004, la volanul unei masini de Grupa A. Si tot in Timis, in 2009, concuram intaia data impreuna cu actualul meu copilot, Bogdan Iancu, alaturi de care in acel an am…jucat finala Grupei A. Ne bucuram ca vom avea parte de o proba speciala chiar in centrul municipiului Timisoara si abia asteptam reintalnirea noastra cu fanii de aici. Ii asteptam in numar cat mai mare la superspeciala, dar si a doua zi, pe probele speciale din apropierea Lugojului, cu atat mai mult cu cat meteorologii spun ca vom avea o zi cu o vreme extrem de frumoasa, temperatura maxima anuntata fiind de 25 de grade ”, ne dezvaluie Alex Filip.

In ceea ce priveste competitia sportiva, Alex Filip si Bogdan Iancu sunt constienti ca lupta pentru victorie urmeaza sa fie din nou, ca si la Brasov, foarte aprinsa. Iar traseul, spune Filip, este extrem de pretentios: ”Mi-au placut probele inca din 2009, atunci cand le-am parcurs intaia data, dar acum le vedem cu alti ochi, pentru ca la momentul respectiv am luat startul in ultima clipa, participarea noastra la acel sezon fiind incerta pana inainte de cea de-a doua etapa. Traseul este foarte tehnic si extrem de variat din punctul de vedere al aderentei. Ai parte de portiuni de drum care, din punctul de vedere al calitatii suprafetei de concurs si al configuratiei, pot fi asemanate cu cele existente pe un circuit, dar si altele foarte putin aderente, acoperite cu pietris si foarte denivelate.Trebuie sa ramai mereu in priza pentru a nu avea parte de surprize, insa, pe de alta parte, pentru ca raliul este extrem de scurt, este clar ca nu iti porti permite vreun moment in care sa nu cravasezi la maximum caii putere. De altfel, ne-am propus sa atacam inca de la inceput, pentru ca timpul pierdut in prima parte a intrecerii va fi foarte greu de recuperat”.

 

Timis Rally 2012, competitie pe asfalt, are o lungime totala de 398,82 km, din care 108,30 km in cele 12 probe speciale. Vineri, in prima zi de concurs, dupa startul festiv, programat la ora 15:31, la Iulius Mall din Timisoara, competitorii aliniati la start se vor intrece pe superspeciala organizata in zona podului Traian din acelasi oras. Sambata, in ziua decisiva pentru stabilirea configuratiei finale a ierarhiilor, sunt programate celelalte 11 probe. Acestea vor avea loc in imprejurimile Lugojului, oras in care se va afla si parcul de service, startul primului echipaj fiind programat la ora 8:01. Sosirea festiva va avea loc in Timisoara incepand cu ora 18:31.

 

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu, Colina Motorsport si, in calitate de partener media, de GSP TV.