Una calda alta rece

  • Primul raliu adevarat  cu Citroen C2R2 Max pentru Adrian Dragan si Vali Bradateanu
  • Locul 3 in Clasa 6, dar nu fara emotii
  • Urmatoarea etapa Raliul Bacaului – primul contact cu macadamul in 2012

 

Revenit in calendar dupa o pauza de trei ani, Timis Rally a reprezentat pentru echipajul 55 Adrian Dragan/Vali Bradateanu, powered by auto motor si sport un alt tip de provocare. Spre deosebire de Brasov, unde desi stiau mult mai bine traseul, cei doi nu au reusit din cauza unui mic incendiu la bord si a vremii capricioase sa obtina un rezultat mai bun, la Timisoara, un raliu foarte concentrat caracterizat de probe scurte, rapide si cu multe “capacane” derulat pe o vreme caniculara, cei doi au putut exploata mult mai bine potentialul micului bolid, insa nu au fost ocoliti de probleme tehnice.

 

Startul din Timisoara, cu SuperSpeciala “Podul lui Traian”  a fost promitator, cei doi incheind pe locul trei la Clasa 6 primii kilometri ai raliului, ceea ce le-a dat sperante pentru un rezultat bun pentru ziua secunda ce insuma aproape 105 km de proba speciala: „Eram in startul probei cand elecroventilatorul nu a mai pornit, iar motorul a inceput sa se incalzeasca, apa ajungand rapid la peste 100 grade Celsius. Se pare ca un contact s-a dilatat din cauza caldurii, si, desi s-a rezolvat dupa ce am repornit motorul, incidentul, ne-a scazut putin concentrarea”, a spus Adrian Dragan.

 

Ziua secunda, caracterizata de trei probe foarte scurte parcurse de trei ori, plus doua dintre ele pe intors, avea sa reprezinte prima acomodare reala cu masina, cu pneurile dar si cu un ritm de concurs foarte rapid. „Am pornit mai incet pentru a vedea care sunt limitele aderentei, in special prin padure, unde jocul de lumini si umbre ne-a mai jucat feste. Dar aderenta a fost chiar mai buna decat ne-am asteptat, si cu pneurile Pirelli care s-au dovedit fantastice am crescut progresiv ritmul”, a adaugat Adrian Dragan.

 

 Prima bucla a adus si prima surpriza in Clasa 6 cand Norbert Bereckzy a fost nevoit sa abandoneze cu probleme de servodirectie. Pe bucla a doua, Adrian Dragan a atacat fiind la mai putin de 13 secunde de echipajul feminin romano bulgar Ekaterina Stratieva/ Carmen Poenaru. Ecuatia a fost rezolvata chiar dupa prima proba a celei de-a doua bucle, cand Adrian si Vali au recuperate 10 secunde. Cei doi au continuat atacul, iar  pana la finalul PS 6 recuperasera diferenta si aveau si un avans de 40 de secunde fiind pe locul trei dupa Vlad Cosma si maghiarul Laszlo Bako, care insa era la un minut diferenta.

 

In acest moment ne-am repozitionat, scopul fiind sa le tinem pe fete la distanta si sa incercam sa punem putina presiune si pe Bako. Dar socotelile nu s-au protrivit pentru ca dupa PS 10, cu doua probe inainte de final, am inceput sa avem pierderi de lichid hidraulic la servo-directie. Si desi in service nu parea nimic grav, la stratul pe penultima proba am ramas fara servo complet, fiind nevoiti sa parcurgem doua PS-uri in aceste conditii”,  a spus si Vali Bradateanu, copilotul echipajului 55.

 

Avansul de peste 45 de secunde le-a permis totusi sa ramana pe locul 3 reusind astfel primul podium in Clasa 6 cu Citroen C2R2 Max. „Din pacate atata s-a putut astazi, dar este bine si asa avand in vedere emotiile prin care am trecut nu doar din cauza posibilitatii de a pierde la mustata podiumul, dar si de a lua foc, iar, uleiul aruncat de servo ajungand pe discul de frana al rotii si pe esapament. Mai ales ca in ultimul service de doar 10 minute mecanicii nu au mai reusit decat sa constate, ca sa spun asa, avaria si a trebuit sa rulam 60 kilometri pana in Timisoara precum o fumigena. Dar este bine cand se termina cu bine si sper ca acesta sa fie ultimul ghinion pentru noi. Il felicit pe Vlad pentru cat de tare a mers, pe fete pentru tenacitatea lor si astept cu interes primul macadam, unde colegii maghiari par sa nu fie atat de buni ca pe asfalt”, a spus Adrian Dragan, la finalul Raliului Timisului.

 

Urmatorul raliu, se va derula la Bacau intre 25 si 26 mai fiind prima etapa de macadam a sezonului si primul raliu de macadam pentru Adrian si Vali cu noua masina. Raliul Bacaului este caracterizat de probe frumoase, in apropierea orasului, ceea ce asigura premizele unui public foarte numeros.

 

Echipajul 55 Adrian Dragan/ Vali Bradateanu powered by auto motor si sport este sustinut in acest sezon de Austrotherm Romania, Unior Tepid- Centru National de Scule si SKF Romania.