In grafic la jumatatea stagiunii

Ultima runda pe asfalt a sezonului 2012 s-a derulat la Cluj si a marcat incheierea primei jumatati a campionatului. Echipajul cu numarul 10 a abordat competitia avand drept obiectiv mentinerea pozitiei de lider atat in clasamentul intrecerii masinilor cu doua roti motrice, cat si in cel al Clasei 5. Finalul avea sa certifice indeplinirea acestuia si, in plus, marca si mentinerea procentajului de 100% in ceea ce priveste rundele incheiate cu clasari pe podium, dar si a treia etapa cu puncte FIA.

Stiam ca vom avea parte de un raliu de referinta, bine organizat si cu un public numeros. Din acest motiv ne-am dorit sa avem o prestatie cat mai buna si, la final, ne place sa credem ca am contribuit si noi la spectacolul oferit clujenilor, fie ca este vorba de fanii traditionali, profesionisti, ori celor care au simtit acum gustul spectacolului automobilistic. Ma bucur de afluenta deosebita de spectatori si, pentru ca tot suntem in orasul campioanei la fotbal, as putea spune ca pe unele viraje ne-am simtit precum un fotbalist care joaca pe Cluj Arena cu tribunele pline, spunea, la finalul intrecerii, Alex Filip. In timp ce Bogdan Iancu il completa: Locul 2 la Clasa 5, locul 3 in intrecerea masinilor cu doua roti motrice si pozitia a opta in clasamentul FIA confirma faptul ca am fost in grafic. Prestatia noastra a fost potentata de numarul mare de fani, iar mesajul inscris pe masina, I love Cluj, este o dedicatie din partea fiecaruia dintre noi pentru suporterii de aici”.

 

In ceea ce priveste disputa sportiva, prestatia din prima zi a fost marcata de alegerea pneurilor pe prima proba, respectiv de o problema cu rampa de faruri suplimentare in cazul probei de noapte, care a afectat vizibilitatea pe segmentul de drum in coborare. Evident, ziua secunda a fost practic o cursa de recuperare. George Grigorescu a fost de neajuns. A mers maxim pe toate probele, astfel incat nu am reusit sa refacem handicapul. Il felicit pentru ritmul impus, dupa cum il felicit si pe invingatorul de la 2 WD, Delecour. In egala masura trebuie sa spun ca-mi pare rau pentru ghinioanele care par sa nu se mai termine pentru Vlad Cosma, spune Alex Filip.

 

Urmatoarea etapa a stagiunii, Sibiu Rally,  este programata in perioada 20-21 iulie. Este o runda extrem de importanta in economia campionatului, in conditiile in care se va folosi un coeficient 1,5 de multiplicare a punctajului, dar si o etapa-eveniment, fiind inclusa in calendarul IRC. Firesc, pregatirile pentru competitia sibiana au demarat deja, cu atat mai mult cu cat masina trebuie adusa din nou la configuratia macadam pe care o va avea pana la finalul campionatului.

 

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu, Colina Motorsport si, in calitate de partener media, de GSP TV.

 

Clasamente dupa 4 etape

 

General FIA: 1. Csaba Spitzmuller 76 p, 2. Valentin Porcisteanu 75 p, 3. Dan Girtofan 51 p, 4. Francois Delecour 43 p, 5. Gergo Szabo 40 p, 6. Bogdan Marisca 26 p, 7. Marco Tempestini 23 p, 8. Edwin Keleti 18 p, 9. Lucian Preda 14 p, 10. Alex Filip 13 p.

 

2 WD: 1. Alexandru Filip 80 p, 2. Francois Delecour 50 p, 3. George Grigorescu 48 p, 4. Sebastian Barbu 40 p, 5. Norbert Bereczki 30 p, 6. Bogdan Barbu 20 p, 7. Vlad Cosma 18 p, 8. Bogdan Nastase 18 p, 9. Adrian Dragan 18 p, 10. Cristian Enache 12 p.

 

Clasa 5: 1. Alexandru Filip 80 p, 2. George Grigorescu 48 p, 3. Sebastian Barbu 43 p, 4. Florentin Petre 22 p, 5. Cristian Enache 15 p, 6. Cristian Toader 12 p, 7. Andrei Cascaval 12 p.