Au inceput pregatirile pentru Raliul Deltei 2013

Cu ceva mai mult de 3 luni inaintea startului in Raliul Deltei, organizatorul evenimentului a inceput cu lucrarile de amenajare a traseului pentru ca aceasta etapa sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Raliul Deltei, etapa a treia din calendarul Campionatului National de Raliuri Dunlop, se va desfasura in perioada 31 mai – 1 iunie si este cel mai important eveniment sportiv din Dobrogea.

 

raliul deltei 1Raliul Deltei revine anul acesta in Campionatul National de Raliuri Dunlop dupa o pauza de 20 de ani, iar organizatorul, Clubul Sportiv Nautic Motorsport, a inceput deja pregatirile pentru aceasta editie. „Unul din cele mai importante puncte pe care trebuie sa le rezolvam tine de amenajarea probelor speciale. Incepand de ieri se lucreaza la acest aspect si, impreuna cu autoritatile locale, sunt sigur ca drumurile vor fi perfecte pentru o etapa din Campionatul National de Raliuri. Pana acum s-au facut toate masuratorile si s-au intocmit devizele de lucrari, iar acum incepem efectiv treaba”, a spus Mihai Tanase, organizatorul Raliului Deltei. 

 

Directia SilvicaTulcea, prin reprezentantii de pe traseu (Ocoalele Silvice Niculitel, Cerna, Babadag) au inceput deja cosmetizarea coronamentului pe probele Telita si Cocosu, PS1 si PS3, care au in total 40 kilometri. In zilele urmatoare se vor amplasa depozitele de piatra la inceputul si sfarsitul probelor speciale, iar la inceputul saptamanii viitoare vor raliul deltei 2incepe efectiv lucrarile de reabilitare. „Suntem decisi sa facem din acest raliu un eveniment de referinta in Campionatul National si facem toate eforturile necesare pentru ca totul sa fie perfect. Pe speciala a sasea, Babadag, situatia se prezinta mult mai bine pentru ca cei de la Ocolul Silvic au inceput lucrarile din toamna si in acest moment mai sunt de cosmetizat doar mici portiuni de vegetatie. Avem un program conform carora se vor desfasura aceste lucrari si totul va fi pregatit pentru raliu”, a mai adaugat Mihai Tanase.

 

Raliul Deltei, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop, se va desfasura in perioada 31 mai – 1 iunie 2013.